Trots op Nederland

Nieuws

12 okt 2009 | Geen privatisering Ambulancezorg

Voorzitter,

Ambulancezorg hoort een publieke taak te zijn. Het is een zaak van leven op dood, waarbij niets aan het toeval moet worden overgelaten.

Dat vindt de minister ook; Ik citeer uit de brief van de minister van
1 oktober "de continuïteit van de zorg mag op geen enkel moment in gevaar komen". Zou het zo kunnen zijn dat de minister eigenlijk ook vindt dat ambulancezorg een publieke taak zou moeten blijven? Klopt dat?

Wat anders kan de reden zijn voor het vooruitschuiven van de invoering van de wet ambulancezorg van 1 januari 2011 naar 1 januari 2012, vraag ik de minister. Onzekerheid voor de branche... Wat is anders de reden voor de gefaseerde invoering?

Wat te doen met claims van verliezers die in de eerste ronde afgevallen zijn terwijl daarna de spelregels aangepast zijn? Wat is anders de reden van het feit dat de wet al bijna een jaar geleden is aangenomen (2 december 2008) door de Eerste Kamer, en de minister nu pas op de plaats maakt?

Wat is er in het afgelopen jaar gebeurd dat de minister de invoering van de wet ambulancezorg niet in zijn geheel durft in te voeren in zijn eigen ambtsperiode?
Was toch een leuk succesje geweest na het debacle van het rookverbod.

Voorzitter,
Ik vraag de Minister klare wijn te schenken. Het is nog niet te laat, de minister kan nog steeds de keus maken om de ambulancezorg niet te privatiseren. Een argument als "dat is een gepasseerd station" is flauwekul zeg ik u bij voorbaat.

Als u tegen privatisering van de ambulancezorg bent zeg het dan nu. Wees net zo verstandig als TrotsopNederland!

Rita Verdonk,
8 oktober 2009.