Gemeente Leidschendam-Voorburg


Erepenning voor de heer van Onzenoort

12 oktober 2009 - Op woensdag 7 oktober heeft de heer drs. A.A.H.C. van Onzenoort afscheid genomen als vicevoorzitter van de stichting Christiaan Huygens wetenschapsprijs. Bij deze gelegenheid heeft drs. J.W. van der Sluijs, burgemeester van Leidschendam-Voorburg, aan hem de gemeentelijke onderscheiding de erepenning uitgereikt.

De heer van Onzenoort is ruim 27 jaar actief geweest in diverse besturen in het maatschappelijk en cultureel leven. Hij was onder meer voorzitter van Museum Swaensteyn en van het kerkbestuur van de Parochie Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopneming, vicevoorzitter van het Huygensmuseum Hofwijck en bestuurslid van de Stichting Voorburg Promotie, de Stichting Restauratoren Register en de Vereniging Restauratoren Nederland en van de begraafplaats Sint Barbara te Den Haag.

Van 1993 tot 1997 was hij vicevoorzitter van de stichting Nationaal Huygensmonument. En van 1996 tot heden vicevoorzitter van de stichting Christiaan Huygens wetenschapsprijs. Deze prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt door de Minister van OC&W, heeft de laatste jaren een bijzondere betekenis gekregen voor de Nederlandse wetenschappelijke wereld, zowel voor de universiteiten en onderzoeksscholen als de wetenschapsbeoefenaren en voor de gemeente Leidschendam-Voorburg.