Hewlett-Packard

2009-10-08

MAASTRICHT, Nederland, 08 Oktober 2009 - HP kondigt aan dat drukkerij Haveka B.V. in Ablasserdam haar digitale portofolio uitbreidt met de installatie van een HP Indigo press 5500 4 kleuren met Smart Stream Designer. Het bedrijf wil met de HP pers hun drukwerk personaliseren en kleinere oplages aanleveren.

In 1988 richtte Victor Kanters Haveka B.V. op te Ablasserdam. Het bedrijf richtte zich vooral op wetenschappelijke publicaties, gevolgd door handelsdrukwerk en orders voor particulieren. Ongeveer zeven jaar geleden startte het bedrijf met digitaal drukken. Met de installatie van de HP Indigo Press 5500 kan gepersonaliseerd drukwerk nu ook aan hun verschillende doelgroepen worden aangeboden. Haveka B.V. heeft ook een in-house ontwerpstudio en begeleidt haar klanten van concept tot realisatie en kan zo de klant een totaalpakket aanbieden.

Een vlugge doch weldoordachte keuze

Mede-eigenaar en directeur, Olav Peters, beschouwt de installatie van de nieuwe HP Indigo Press 5500 als een onverdeeld succes. "Zelfs onze klanten wezen ons erop dat we best een HP Indigo Press 5500 installeerden als we aan hun kwaliteitseisen wilden voldoen. De testapplicaties die we draaiden bevestigden dit volledig." De pers werd pas eind januari 2009 geïnstalleerd en draait nu al op volle toeren. Op de pers worden vooral boeken en omslagen gedrukt in kleinere oplages, met veel of weinig kleurenpagina's, naargelang de noden van de klant.

Een hart en neus voor boeken

De belangrijkste applicatie bij Haveka B.V. blijft de boekproductie. Het bedrijf heeft een jarenlange reputatie opgebouwd in uitmuntend drukwerk. Met de jaren steeg de vraag naar kleinere oplagen in een lagere doorlooptijd met een aangepast prijskaartje maar met optimale drukkwaliteit. Het voordeel van on-demand publiceren is vooral dat er geen enorme voorraden moeten aangelegd worden. Oplages kunnen beter ingeschat worden wat minder risico's met zich meebrengt. Haveka B.V. zag de grote toegevoegde waarde van print-on-demand aanleveren voor haar klanten en koos daarom ook voor digitaal drukken. De HP Indigo Press 5500 bleek de juiste keuze: alleen deze pers kon de kwaliteit aanleveren die de klanten verwachtten aan een betaalbare prijs en snelle doorlooptijd. Zelfs bij boeken waarin zwart/wit en kleur gecombineerd zijn, bleek de HP Indigo Press 5500 van onschatbare waarde. De afdruksnelheid van zwart/wit pagina's ligt heel hoog op de HP Indigo Press 5500 en de afdrukkwaliteit van de kleurpagina's is uitmuntend. Dhr. Peters licht toe: "Als we dergelijke boeken snel moeten drukken tegen een scherpe prijs, komen we er nooit met offset. We stonden dan ook versteld van de uitzonderlijke drukkwaliteit van de HP Indigo Press 5500 4 kleuren. De kleurendruk was vroeger een manco bij ons, vandaar dat we zeker tevreden zijn over onze keuze."

Personalisatie troef

Om drukwerk te personaliseren op het opmaakniveau koos Dhr. Peters voor Smart Stream Designer. Zo kan het voor - of dankwoord in boeken gepersonaliseerd worden, een belangrijke troef voor selfpublishers en uitgevers actief in de pulp literatuur. De Smart Stream Designer laat ook toe om adresdragers rechtstreeks op het boek zelf aan te brengen. Dhr. Peters ziet nog veel potentieel in deze trend naar personalisatie van boeken: "De Smart Stream Designer is voor ons een uiterst belangrijke tool. De flexibiliteit en het gemak waarmee je orders nog kan aanpassen en opnieuw doorvoeren, zijn onvoorstelbaar. En in combinatie met de uitzonderlijke drukkwaliteit van de HP Indigo Press 5500 kunnen we dit niet alleen op boeken toepassen, maar ook op handelsdrukwerk of drukwerk voor particulieren. Met deze pers kan je je creativiteit botvieren!"

Grafische partner in volle betekenis van het woord

Dhr. Peters gaat er prat op dat Haveka B.V. een grafische partner is voor haar klanten in elke betekenis van het woord. Met de HP Indigo 5500 4 kleuren met Smart Stream Designer kan het bedrijf nu dan ook inspelen op elke vraag van elke klant. Grote oplages, kleine oplages en/of gepersonaliseerde orders kunnen nu moeiteloos verwerkt worden op de HP Indigo Press 5500. Dhr. Peters beaamt: "De superieure drukkwaliteit en snelle en flexibele verwerking van de HP Indigo Press 5500 hebben onze productie tot een nieuw niveau getild. Het laat ons toe om heel uiteenlopende orders te aanvaarden voor verschillende doelgroepen."

Over HP

HP, 's werelds grootste technologiebedrijf, maakt het gebruik van technologie eenvoudiger voor al haar klanten - van de individuele consument tot de grootste multinational. Het portfolio omvat printing en personal computing producten, IT services, software en IT oplossingen. HP heeft op 26 augustus 2008 de overname van EDS voltooid. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ), inclusief links naar RSS feeds, is te vinden op www.hp.com.

Redactioneel contact:

Benedicte Dupont
Indigo Digital Press
GWE Marketing Manager
Tel: +32 (0)2 729 74 03
Mob: +32 (0)476 476 736

Stephanie Thorpe
Bespoke for HP
+44 (0)1737 215 200
stephanie@bespoke.co.uk

Hewlett-Packard Company
Indigo Digital Press
Renier Nafzgerstraat 100
6221 KX Maastricht
Nederland
www.hp.com/go/graphic-arts
Enable JavaScript om Social Tagging links te zien

Privacyverklaring | Het gebruik van deze site betekent dat u instemt met de juridische voorwaarden

© 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P.