Politie Zaanstreek-waterland

Grootscheepse verkeerscontrole

Oostzaan, 09-10-2009 o De politie heeft afgelopen vrijdagavond en nacht een grote verkeerscontrole gehouden op de A8, op het parkeerterrein van de Esso.

Enkele honderden bestuurders werden aan de kant gezet voor een blaastest en met behulp van een ANPR auto (automatische
kentekenplaatherkenning) werden 2785 kentekens gecontroleerd. Hierbij bleken zeventien auto eigenaren nog een belastingschuld te hebben. De tijdens de controle aanwezige medewerkers van de belastingdienst inden ter plekke 2750 euro en legden daarnaast op drie voertuigen beslag in verband met openstaande bedragen van in totaal 50.000 euro.

De politie heeft voor 700 euro aan openstaande boetes geïnd. Daarnaast werden vijf boetes uitgedeeld voor niet (goed) werkende verlichting, kregen twee bestuurders een bekeuring omdat zij onverzekerd reden, bleken twee auto's niet te zijn voorzien van een geldige APK-keuring, en kregen nog 28 automobilisten bekeuringen voor diverse
verkeersovertredingen.

Een 19-jarige vrouw uit Almere die zonder rijbewijs reed, probeerde de politie te slim af te zijn door een valse naam op te geven. Na enig aandringen gaf zij haar echte naam op. Tegen de vrouw is
proces-verbaal opgemaakt. Van de 385 bestuurders die een blaastest ondergingen, overschreed één de alcohollimiet. De 24-jarige man uit Wormer had bijna twee keer zoveel drank op als toegestaan.

De verkeerscontrole werd gehouden in het kader van de actieweek bij de politie.