Politie Gelderland-Zuid

Veiligheidswijzer 2009 - 2010 in brievenbussen van Gelderland-Zuid

Gelderland-Zuid, 12-10-2009 o Deze week wordt de Veiligheidswijzer 2009-2010 huis-aan-huis in alle 18 gemeenten van de regio Gelderland-Zuid verspreid. De Veiligheidswijzer is een gezamenlijke uitgave van de politie Gelderland-Zuid en de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Het is een handig naslagwerk met veel tips voor een veilige en leefbare omgeving.

De gemeenten en de hulpverleningsdiensten zijn dagelijks aan het werk om onveilige situaties te voorkomen, risico's zo klein mogelijk te houden en zich goed voor te bereiden op incidenten, rampen en crises. Zij kunnen dit echter niet alleen. Voor een veilige en leefbare omgeving kunt u zelf ook veel betekenen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan eenvoudige maatregelen, zoals het plaatsen van rookmelders in uw woning of het helpen van de politie via SMS-alert. In de Veiligheidswijzer staanallerlei praktische tips u uw steentje kan bijdragen aan een veilige en leefbare woonomgeving.

Verder gaat de Veiligheidswijzer ook uitgebreid in op de risico's van onze samenleving. Het is immers goed om te weten welke risico's er zijn en wat men zelf kan doen als er sprake is van een noodsituatie. Helaas geldt dat risico's niet helemaal uit te sluiten zijn.Ondanks alle maatregelen en inspanningen van inwoners, gemeenten en hulpverleningsdiensten kan een ramp of calamiteit ons niettemin overkomen en dan is het van levensbelang te weten wat men moet doen.

Naast al deze tips bevat het naslagwerk ook belangrijke adressen, telefoonnummers en vermeldingen van de websites van de hulpverleningsdiensten.Omdat de Veiligheidswijzer wordt verpakt bij ander drukwerk wordt deze niet bezorgd in brievenbussen met een antireclamesticker. De Veiligheidswijzer is daarom ook kosteloos af te halen bij alle politiebureaus in de regio Gelderland-Zuid.

Laatst gewijzigd 12-10-2009 15:38 | © Regio Gelderland-Zuid |