Politie Brabant-Noord

Tweede aanhouding na grote vuurwerkvangst

's-Hertogenbosch/ Nuland, 12-10-2009

Het regionale milieuteam van de politie heeft maandagochtend een tweede aanhouding verricht na de grote vuurwerkvangst, vorige week dinsdag 6 oktober op een terrein aan de Hoolstraat in Nuland. Een 48-jarige inwoner uit Nuland meldde zich maandag op verzoek van de recherche op het hoofdbureau van politie in 's-Hertogenbosch, waar hij werd aangehouden. De man is vermoedelijk de eigenaar van het vuurwerk. Hij is ingesloten.

Vorige week dinsdag werd de 32-jarige eigenaar van het betreffende terrein al aangehouden. Deze man uit Nuland is inmiddels weer in vrijheid gesteld.

De politie trof op 6 oktober na een intensief onderzoek op het genoemde terrein een partij van 4000 kilo illegaal vuurwerk aan. Het was de eerste grote vuurwerkvangst van dit jaar.

Inmiddels is vast komen te staan dat daarin onder andere bijna 9000 lawinepijlen zaten!

Verkeerde, onveilige opslag van slechts een paar van dit soort explosieven, kan bij een onbedoelde explosie in bijvoorbeeld een woonwijk desastreuze gevolgen hebben. Tips over illegale vuurwerkhandel en/of -opslag zijn dan ook in het belang van uw eigen veiligheid zeer welkom bij de politie: telefoonnummer 0900-8844 of eventueel anoniem via 0800-7000.