Partij van de Arbeid

'Korting op erfenisbelasting lage inkomens'

De PvdA wil dat mensen die weinig vermogen hebben en een kleine erfenis ontvangen, duizend euro korting krijgen op hun erfenisbelasting. Dat voorstel deed PvdA Tweede-Kamerlid Mei Li Vos vandaag bij een overleg met staatssecretaris De Jager (Belastingen).

De door Vos voorgestelde korting is een heel gerichte maatregel die goed is voor de lage- en middeninkomens die geen of maar weinig eigen vermogen hebben.

Vos: `Denk dan aan de agent, verpleegkundige of docent die nooit ruimte heeft gehad om te sparen. Als ze een kleine erfenis krijgen, dan vind ik dat juist deze mensen een extra korting moeten krijgen, naast de vrijstelling die ze sowieso al hebben.'

Vos deed haar voorstel tijdens een overleg met staatssecreatris de Jager. Die heeft een wetsvoorstel ingediend met lagere tarieven in de successiebelasting en vereenvoudiging van het stelsel. Het is volgens Vos een heel goede manier om het adagium `de sterkste schouders, de zwaarste lasten' concreet in de praktijk te brengen.

Het is een heel goede manier om het adagium `de sterkste schouders, de zwaarste lasten' concreet in de praktijk te brengen.