Partij van de Arbeid

PvdA tevreden met onderzoek DSB Bank

De PvdA wil precies weten hoe het zover heeft kunnen komen met de DSB Bank. Kamerlid Mei Li Vos is dan ook tevreden dat minister Bos een onafhankelijk onderzoek naar de gang van zaken heeft aangekondigd. Vos: 'Het faillissement heeft niets te maken met de kredietcrisis, maar alles met bedrijfsvoering. We moeten lessen trekken uit wat er is gebeurd.'

Vos vervolgt: 'Niet alleen DSB Bank, maar ook het functioneren van de toezichthouders wordt onder de loep genomen.'

DSB Bank is op verzoek van De Nederlandsche Bank door de rechter onder curatele gesteld.

Eerder op dag pleitte Mei Li Vos al voor een onafhankelijk onderzoek naar de redenen voor het onder curatele stellen van de bank. Minister Bos heeft zo'n onderzoek inmiddels toegezegd.

Minister Bos van Financiën heeft vorig jaar de grens voor het garanderen van spaartegoeden verhoogd tot 100 duizend euro. Daardoor hoeft niemand met maximaal dat bedrag bij de bank zich zorgen te maken. De Nederlandsche Bank zal zorgen voor de uitbetaling van de spaartegoeden.

Mensen die alleen een betaalrekening hebben bij DSB Bank, worden bij een andere bank zo snel mogelijk geholpen als zij een nieuwe betaalrekening aanvragen. Dat heeft de Nederlandse Vereniging van Banken laten weten. Met een pinpas van DSB kan nog tot en met aanstaande woensdag 250 euro per dag worden opgenomen bij pinautomaten.