Gemeente Nieuwegein


* informatiebijeenkomsten over structuurvisie 2030

Informatiebijeenkomsten over Structuurvisie 2030

maandag, 12 oktober 2009

Hoe spelen wij in op alle ruimtelijke ontwikkelingen die op onze stad afkomen? In de ontwerp-Structuurvisie Nieuwegein 2030 geeft de gemeente Nieuwegein antwoord op deze vraag. Tijdens twee inloop-informatiebijeenkomsten op maandag 12 en dinsdag 13 oktober kunnen belangstellenden kennis nemen van deze toekomstvisie op de onze stad.

Informatiebijeenkomsten

Belangstellenden zijn welkom op:

* maandag 12 oktober in het Veerhuis, Nijemonde 4, of
* dinsdag 13 oktober in partycentrum de Lantaern, Utrechtstestraatweg 4

De informatiebijeenkomsten hebben een inloopkarakter. Belangstellenden kunnen tussen 17:00 en 21:00 uur binnenlopen. In themahoeken zijn de verschillende onderdelen van de visie met kaart- en fotomateriaal te bekijken. Medewerkers van de gemeenten zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en toelichting te geven. Ook het document zelf de ontwerp-Structuurvisie en de planMER liggen ter inzage.

Wat is een structuurvisie?

De structuurvisie is een belangrijk document voor onze stad. Het geeft op hoofdlijnen de gewenste ontwikkelingen aan. Als de structuurvisie definitief door de gemeenteraad vastgesteld is, dan geldt de Structuurvisie als hét kader voor bestemmingsplannen en bouwplannen.

Inspraakprocedure

Begin oktober is een informatiekrant over de Structuurvisie huis-aan-huis verspreid. De ontwerp- Structuurvisie ligt ter inzage in het gemeentehuis van 1 oktober t/m 15 november. Ook is de het document in te zien via www.nieuwegein.nl/structuurvisie.

Gedurende de inspraaktermijn kan een ieder schriftelijk een inspraakreactie indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Nieuwegein, Postbus 1, 3430 AA Nieuwegein, onder vermelding van inspraakreactie "Structuurvisie". Mondelinge inspraakreacties kunnen op afspraak worden ingediend bij mevrouw A. Poot, telefoonnummer (030) 607 12 69. Na verwerking van de inspraakreacties is het aan de gemeenteraad van Nieuwegein om in januari 2010 een afgewogen besluit te kunnen nemen over de toekomst van onze stad.