Gemeente Woerden

Collectieve horeca ontzegging van kracht

12 okt 2009
Vandaag wordt in café Walzicht het Protocol Ontzeggingenbeleid Binnenstad Woerden ondertekend. De ondertekening van dit protocol is ook het startmoment voor de lancering van de website www.ontzeggingwoerden.nl.
Maandagmiddag 12 oktober wordt in café Walzicht het Protocol Ontzeggingenbeleid Binnenstad Woerden ondertekend. door wethouder Wim Groeneweg, Officier van Justitie Philomijn Van Logten, wijkchef Michiel Ruijs en Eric de Kock namens Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Westelijk Weidegebied. De ondertekening van dit protocol is ook het startmoment voor de lancering van de website www.ontzeggingwoerden.nl.

Wat is een collectieve horecaontzegging?
Bij de collectieve horecaontzegging (CHO) slaan de deelnemende horecaondernemers de handen ineen, om gezamenlijk overlastgevers uit hun bedrijven te weren.

Overlastgevers kunnen van een horecaondernemen een toegangsverbod opgelegd krijgen. Een collectieve horecaontzegging geldt voor een duur van 12 maanden voor alle aangesloten horecaondernemingen. Dit wil zeggen dat een overlastgever met een CHO zich een jaar lang niet mag vertonen in de betreffende bars en café's. De deelnemende ondernemingen zijn te herkennen aan een sticker bij de ingang. Tevens is er een overzicht met alle deelnemende ondernemingen te vinden op www.ontzeggingenwoerden.nl

Voor meer informatie kijk op woerden.nl/woerdenveilig