Isaac Beeckman Academie krijgt schoolgebouw dankzij sponsors

12/10/2009 16:41

Stichting voor Persoonlijk Onderwijs (SvPO)

De Isaac Beeckman Academie voor voortgezet onderwijs verwerft haar schoolgebouw tegenover het treinstation Kapelle-Biezelinge. De Academie is daartoe in staat gesteld dankzij bijdragen van projectontwikkelaar Apron en bouwonderneming Van der Poel. Beide bedrijven dragen gezamenlijk 220.000 euro van de aanschafkosten bij om de voor de gemeente belangrijke onderwijsvoorziening te realiseren.

Apron en Van der Poel ontwikkelen in Kapelle een nieuw woongebied met een gevarieerd aanbod van woningen. Er worden zowel apartementen, schakelwoningen en stadsvillas gebouwd. De Isaac Beeckman Academie verhoogt het niveau van voorzieningen in de nabije omgeving.

De Isaac Beeckman Academie brengt met kleine klassen de menselijke maat in het onderwijs. De school gaat ook in tegen de inkorting van de onderwijstijd die de staatssecretaris voor voortgezet onderwijs heeft moeten doorvoeren. Die norm staat nu op 1.000 uur per jaar, wat neerkomt op 100 uur gemiddeld per vak. Omdat minder onderwijs ten koste gaat van de resultaten, streeft de Isaac Beeckman Academie juist naar verlenging van de onderwijstijd, onder meer door kortere vakanties en een langere schooldag.





http://www.isaacbeeckman.svpo.nl

http://www.svpo.nl