Watersportverbond - KNWV

NK Windsurf groot succes

maandag 12 oktober 2009

Van 9 tot en met 11 oktober vond in Makkum het European Surffestival plaats. Dit festival werd gecombineerd met de finale van het NK Windsurfen. Deze combinatie pakte erg goed uit, voor zowel deelnemers als het in grote getale aanwezige publiek.

Kauli Seadi, Josh Angulo, Stephan van den Berg, Ron van den Berg, Marcilio Browne en Klaas Voget - foto Jasper van Overbeek Het
evenement werd geopend door de broers Stephan en Ron van den Berg. Nadat zij kwamen aanvaren op een nieuw door hen ontwikkelde tandem knipten ze onder toeziend oog van de kersverse wereldkampioen Windsurf Wave Josh Angulo het lint door.

Nieuwste materialen
Het European Surffestival bracht de meeste fabrikanten van
windsurfproducten naar Makkum. Zij hadden de nieuwste materialen, namelijk die voor seizoen 2010, meegenomen. Het publiek kon deze materialen gratis testen en zo de merken zelf vergelijken. Mede omdat dit kosteloos was werd hier gretig gebruik van gemaakt. Ook de surfparty met de premiere van de film âFour Dimensionsâ werd erg goed bezocht op de zaterdagavond.

het erepodium met vlnr: Wedstrijdleider Eric Kling, Vincent Langer (D), Richard Konstapel en Josh Angulo (CV) - foto Jasper van Overbeek Finale NK Windsurfen
Daarnaast vond in Makkum de finale van het Johnny Loco NK Windsurfen plaats. Op zondag 11 oktober was de wind voldoende om geldige races te varen in de discipline Slalom. Verrassende inschrijver was de
aanwezige Josh Angulo. De in Hawaii geboren en getogen windsurfer is tegenwoordig woonachtig op de Kaapverdische Eilanden en nog maar een week geleden werd hij wereldkampioen Windsurf Wave. Angulo heeft voor 2010 zijn zinnen op de wereldtitel Windsurfen Slalom gezet.

Gedeelte eerste
Uiteindelijk wist Richard Konstapel uit Scharnegoutum dit weekeinde gedeeld eerste te worden samen met de Duitse Vincent Langer. Josh Angulo (CV) werd tweede, waardoor het podium van het European
Surffestival ook een internationaal karakter kende.

Dennis Littel - foto Jasper van Overbeek Formula en Slalom
Nationaal kampioen in zowel de discipline Formula Windsurfing als Slalom werd Dennis Littel. Hoewel Makkum niet zijn sterkste weekeinde was, had hij gedurende het seizoen voldoende voorsprong opgebouwd om deze titels te prolongeren.

Makkum
Zowel de lokale overheid, de camping in Makkum, de lokale
horecaondernemers als de organisatie waren zeer enthousiast over het eerste European Surffestival. De intentie van alle betrokkenen is dan ook om het festival in 2010 opnieuw te laten plaatsvinden in Makkum.