Politie Rotterdam Rijnmond

Actuele berichten - Maandag 12 oktober 2009

* POLITIE HOUDT MANNEN AAN NA BELEDIGING
ROTTERDAM-CENTRUM - Tijdens een horecacontrole in het centrum van Rotterdam hield de politie twee mannen aan voor belediging en belemmering.
De agenten surveilleerden in de nacht van zaterdag op zondag op de Kruiskade. Rond 5.00 uur bekeurden zij een 21-jarige Rotterdammer voor verstoring van de openbare orde. De verdachte bleef vervelend en daagde de agenten uit. Op een bepaald moment riep hij 'Joden' naar de agenten, waarna hij werd aangehouden. Een 27-jarige Rotterdammer probeerde hen tegen te houden. Hij werd aangehouden voor belemmering en de 21-jarige voor belediging. Zij zijn overgebracht naar een politiebureau.


* POLITIE ARRESTEERT AGRESSIEVE MAN
MAASSLUIS - Agenten hielden in de nacht van vrijdag op zaterdag een agressieve man aan die door vrienden tegen de grond was gewerkt. Agenten kregen rond 3.00 uur een melding dat er man helemaal door het lint ging op de Rozenlaan. Toen agenten aankwamen zagen zij in de struiken een man liggen met iemand bovenop zich. De agressieve man had verschillende krassen en schaafwondjes. De agenten boeiden hem om en zetten hem in een politieauto.
Getuigen vertelden dat de 27-jarige man uit Delft omviel en tegen een gokkast terecht kwam. Door de val verloor hij een aantal tanden. In de politiewagen schopte hij tegen de ruiten en schold de agenten uit. Hij is afgevoerd naar een politiebureau en in verzekering gesteld.


* POLITIE ARRESTEERT MAN AAN NA VONDST VUURWAPEN

ROTTERDAM-IJSSELMONDE - Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hebben zondagochtend, rond 10.30 uur een man aangehouden na de vondst van een vuurwapen. Een voorbijganger vond het wapen in de bossages tijdens het uitlaten van zijn hond op de Olympiaweg, en nam het mee naar huis. Daar belde hij de politie. Samen met de vinder stelden agenten een onderzoek in naar de exacte vindplaats. Op de Olympiaweg troffen ze een man aan die op de eerdere vindplaats naar 'iets' liep te zoeken. Hij kon geen verklaring geven voor zijn aanwezigheid en had ook geen identiteitsbewijs bij zich. De verdachte, een 18-jarige Rotterdammer, is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* POLITIE HOUDT MAN MET MES AAN
MAASSLUIS - De politie heeft zaterdagavond rond 23.15 uur een man aangehouden voor bedreiging.
Agenten kregen een melding dat een man op de PC Hooftlaan met messen stond
te zwaaien. Agenten zagen hem op de Guido Gezellestraat rijden in een auto en sommeerden hem de messen op het dak van zijn wagen te leggen. Het ging om drie keukenmessen. De 28-jarige verdachte uit Maassluis was zwaar onder invloed van alcohol. Hij is overgebracht naar een politiebureau.


* POLITIE HOUDT AGRESSIEVE AUTOMOBILIST AAN

ROTTERDAM - De politie heeft zondagmiddag rond 17.15 uur een man aangehouden die erg agressief was.
Een 49-jarige man uit Oudenbosch stond voor de stoplichten op de kruising Oostzeedijk met de Willem Ruyslaan. Toen hij rechtdoor wilde rijden stond er een auto overdwars op de weg. Toen hij vroeg waar deze automobilist meebezig was, werd hij verschillende keren in het gezicht geslagen door de 23-jarige bestuurder uit Schoonhoven.
De 49-jarige man liep licht letsel aan zijn gezicht op. Ook schopte de 23-jarige verdachte een deuk in de auto van de man uit Oudenbosch. Toen de politie arriveerde werkte de agressieve automobilist niet mee met zijn aanhouding en is hij met gepast geweld naar de grond gebracht en geboeid. Hij is overgebracht naar een politiebureau.


* POLITIE HOUDT DRIE JONGENS AAN NA VERNIELING

ROTTERDAM-WEST - Politiemensen van district Rotterdam-West hebben in de nacht van zondag op maandag drie jongens aangehouden voor vernieling.
De agenten kregen een melding dat het drietal aan de Hogenbanweg een abri had vernield. Daarna zijn ze in tramlijn 21 gestapt. De agenten wachtten de tram op bij het Marconiplein en achterin troffen zij drie jongeren aan die aan het opgegeven signalement voldeden. De drie, twee broers uit Boxtel van 13- en 16 jaar en een 17-jarige Rotterdammer zijn aangehouden voor vernieling en overgebracht naar een politiebureau.


* VERKEERSCONTROLE ROND AHOY
ROTTERDAM - De politie heeft op zaterdag en zondag een verkeerscontrole cq snelheidscontrole gehouden rondom AHOY, waarbij (Automatic Numberplate Recognition) ANPR werd gebruikt. Bij de controle waren de Belastingdienst, Rijksdienst voor het Wegverkeer, douane en de politie aanwezig. De controle leverde 62 hits op. Daarnaast werden er 327 snelheidsovertredingen gemeten. De hoogste snelheid bedroeg 97 kilometer per uur. Op zaterdag zijn er 36 bekeuringen uitgeschreven, o.a. voor: geen kentekenbewijs, onnodig claxonneren, niet handsfree bellen, slechte banden, APK, rijbewijs verlopen, geen rijbewijs en ondeugdelijke verlichting.
De belastingdienst heeft in totaal 7083 euro geïnd. Het grootste bedrag wat contant betaald werd was 1971 euro. In totaal zijn er zes auto's in beslag genomen. Op zondag is de snelheidscontrole gehouden op de Zuiderparkweg met de volgende resultaten: 68 bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 107 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Ook had deze auto valse kentekenplaten. Verder zijn er bekeuringen uitgeschreven voor onder andere geen rijbewijs, technische gebreken, valse kentekenplaten en het niet dragen van een autogordel.


* ALCOHOLCONTROLE DUTHILWEG
ROTTERDAM - De politie heeft vrijdagavond vanaf 20.00 uur tot zaterdagochtend 05.00 uur alcoholcontroles gehouden op de Jacques Duthilweg en de Bosdreef. Aan de Jacques Duthilweg hebben 324 bestuurders blaastesten afgelegd en aan de Bosdreef 365. In totaal zijn er 17 mensen aangehouden die teveel alcohol genuttigd hadden. Dit kostte twee personen hun rijbewijs. Ook reed er iemand met een ongeldig rijbewijs.


* MELDING VAN INBRAAK
OVERSCHIE - Agenten kregen een melding van een inbraak aan de Van Adricemweg. De voordeur was geforceerd. Er zijn twee slaapkamers doorzocht en de woonkamer. Ook zijn er uit één van de slaapkamer goederen meegenomen. De dader is binnengekomen via de deur aan de voorzijde.


* AUTORUIT INGESLAGEN
OVERSCHIE - Agenten kregen een melding van een inbraak in een personenauto aan de V Noortwijcksingel.
De auto heeft op deze parkeerplaats gestaan tussen donderdagavond zeven uur en vrijdag negen uur in de ochtend. De voorruit van de auto is ingeslagen.


* POLITIE ONDERZOEKT INBRAAK ZESTIENHOVENSEKADE

OVERSCHIE - De politie kreeg dinsdag rond 12.45 uur de melding dat er ingebroken was in een loods aan de Zestienhovensekade. Dat zou gebeurd zijn in de nacht van zaterdag op zondag. De dader(s) zijn via het water op het terrein gekomen. Dit omdat het terrein is afgesloten met een hek. Er zijn verschillende goederen meegenomen.