Politie Hollands Midden

Regio - Politie neemt twee rijbewijzen in bij alcoholcontroles

Regio, 12-10-2009 o De politie stelde het afgelopen weekend vast dat van twee bestuurders het rijbewijs ingevorderd kon worden omdat zij te veel gedronken hadden.

Bij de ademanalyses werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Gouda hield de politie op zaterdag 10 oktober omstreeks 4.00 uur een 19-jarige Bodegraver aan voor rijden op een scooter onder invloed. Agenten zagen hem rond die tijd op de Agnietenstraat slingerend op zijn scooter rijden. Toen hij was staandegehouden roken de agenten een sterke alcohollucht. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De uitslag van zijn ademanalyse bedroeg 915 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tevens kreeg de man een rijontzegging van 13 uur.

Op de A4 ter hoogte van Roelofarendsveen is vrijdag 9 oktober omstreeks 22.00 uur een 47-jarige Rotterdammer aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol bij een aanrijding betrokken is geraakt. De man probeerde tegen het verkeer in de A4 over te rijden maar werd tegengehouden door andere autobestuurders. De gealarmeerde agenten roken bij de man een sterke alcohollucht. Op het politiebureau bleek uit de ademanalyse dat de man stevig gedronken had; de uitslag bedroeg 885 ug/l. Hierop werd het rijbewijs van de man ingevorderd. De man kreeg een rijontzegging van 11 uur.

Wel proces-verbaal geen invordering Verder kregen nog acht bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder. Van de bestuurder die betrokken was bij het ongeval liet de politie een bloedproef afnemen om onderzoek te doen naar het alcoholgebruik. Het ging hier om de plaatsen Haastrecht, Zevenhuizen-Moerkappele, Nieuwerkerk aan den IJssel, Waddinxveen, Leiden (drie keer) en Warmond.

In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.