Kennis winnen bij Deltares

12/10/2009 16:57

Deltares

Kennisinstituut Deltares geeft kennis weg als prijs van een wedstrijd met de naam DeltaQuest. Deelnemers kunnen meedingen door hun meest prangende vragen met betrekking tot deltatechnologie te formuleren en in te sturen. De winnaar ontvangt de kennis van Deltares die hij het meest begeert, namelijk het antwoord op zijn vraag.

Als onafhankelijk instituut voor deltatechnologie beschikt Deltares over hoogwaardige kennis op het gebied van water, bodem en ondergrond. Met een nieuw initiatief, DeltaQuest genaamd, biedt Deltares aan iedereen de mogelijkheid om van deze kennis te profiteren.

Het idee achter de prijsvraag is eenvoudig: de deelnemers stellen vragen met betrekking tot deltatechnologie aan Deltares, en het kennisinstituut beantwoordt de vraag die aan de hand van criteria als maatschappelijke relevantie, duurzaamheid en innovativiteit het hoogste scoort. Daarnaast speelt de bereidheid van de deelnemers om zelf een inspanning te leveren een rol bij de afweging van de deskundige jury. Deze inspanning kan onder meer bestaan uit het ter beschikking stellen van een (onderzoeks)locatie of het geven van een uitgebreide, mondelinge toelichting.

De eerste editie van DeltaQuest richt zich op vragen van geotechnische aard. Dit betekent dat alle vragen betrekking moeten hebben op het bouwen in- op- en met de grond. Bijvoorbeeld: "Ik heb al jaren last van wateroverlast in mijn achtertuin na grote regenbuien. Wat kan er aan de hand zijn en hoe kan dit opgelost worden?" of "Ik heb een nieuw type fundering bedacht. Zou Deltares een geotechnische analyse kunnen uitvoeren om te bepalen of dit type fundering wel werkt?" Twee professionals van Deltares zullen, in het tijdsbestek van maximaal een week, een antwoord formuleren op de winnende vraag.

Deelnemers kunnen hun vraag, probleem of opdracht via het inschrijfformulier op www.deltares.nl/deltaquest indienen. Op deze webpagina staat ook het volledige reglement, een overzicht van de criteria die de jury hanteert bij het beoordelen van de inzendingen en een uitgebreide lijst met voorbeeldvragen. Inzenden voor DeltaQuest is mogelijk tot 30 november 2009.

Deltares is een onafhankelijke non-profit organisatie die wereldwijd bijdraagt aan een veilig, schoon en duurzaam leven in delta's, kust- en riviergebieden. Zij doen dit door zelf kennis, producten en diensten te ontwikkelen, overheden en bedrijfsleven te adviseren en de fysieke toestanden van de gebieden te beoordelen.

Inschrijven via: www.deltares.nl/deltaquest

Deadline: 30 november 2009

Deelname gratis





http://www.deltares.nl/deltaquest