Vrije Universiteit Amsterdam

AmerikaXperience een week met de UB VU op reis door de Verenigde Staten


* Startdatum: 12-10-2009


* Einddatum16-10-2009


* Locatie: VU Hoofdgebouw, De Boelelaan 1105


* Titel: AmerikaXperience een week met de UB VU op reis door de Verenigde Staten


* Onderdeel: Universiteitsbibliotheek VU


* Wetenschapsgebied: Overig


* Evenementtype: Varia

§ Wist u dat Wall Street vroeger Walstraat heette? Frank van den Berg, econoom, vertelt over de invloed van Nederland op de ontwikkeling van de financiële markten.

§ Sportjournalist Jurryt van de Vooren doet verslag van de sportieve relatie tussen beide landen. Hij vertelt o.a. over `Pochende Yankees in het Olympisch Stadion Amsterdam'.

§ Tot in de 20^e eeuw is men `Nederlands' blijven spreken in het gebied rond de Hudson. Hoe klonk dit `leeg Duits'? Jan Noordegraaf, verbonden aan de faculteit Letteren, geeft niet alleen uitleg, maar hij laat het ook horen aan de hand van audiofragmenten uit de Library of Congres.

Dit is maar een selectie uit de verschillende activiteiten. Het volledige programma vindt u op: www.ubvu.vu.nl/amerikaxperience

De AmerikaXperience wil alle zinnen prikkelen. Geen land is zo verbonden met film als de Verenigde Staten. Elke dag rond lunchtijd verandert de UB VU in een bioscoop. Op donderdag 15 oktober ca. 18.00 uur zal Champagne Charlie, een Blues & Roots Band uit de Zeeuwse Delta, een groot aantal Amerikaanse muziekstijlen uit de periode 1910-1950 doen herleven. En natuurlijk zal ook de Amerikaanse eetcultuur met hamburgers, hotdogs en cola niet ontbreken.

Het evenement vindt plaats in de VU MediaXperience (Hoofdgebouw
1A-01). Aanmelding vooraf is niet nodig.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Trix Bakker: 020-5985220 of t.bakker@ubvu.vu.nl

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam