Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 09-10-2009

Televisie
EÉNVANDAAG
Maandag tot en met vrijdag
Nederland 1 - 18.15 uur

EÉNVANDAAG COMPLEET VERNIEUWD

Vanaf maandag 12 oktober komen de uitzendingen van de actualiteitenrubriek EÉNVANDAAG (TROS/AVRO) vanuit een nieuw decor. Het voornaamste kenmerk in de nieuwsstudio is het grote scherm van ruim zes meter breed en één meter hoog. Hierop kunnen stilstaande en bewegende beelden worden vertoond.

Hoofdredacteur Jan Kriek: "We kunnen in dit nieuwe decor de nadruk leggen op beeld. De wisselwerking tussen de presentator en het beeld op de schermen moet optimaal worden. De presentatieteksten kunnen voortaan worden gevisualiseerd, zodat ze beter beklijven bij onze kijker. In het oude decor was het allemaal veel statischer. Met de nieuwe leader en de opgefriste tune van EENVANDAAG bieden we een dynamisch programma, waarbij de inhoud uiteraard het belangrijkste blijft."

De afgelopen twee weken werd in de studio aan het decor gewerkt. De uitzendingen kwamen om die reden vanaf de redactievloer in het TROS-gebouw. Via een webcam in de studio was het complete proces te volgen voor de bezoeker van de website.

EENVANDAAG is van maandag tot en met zaterdag te zien om 18.15 uur op Nederland 1.

Presentatie: Wouter Kurpershoek, Pieter Jan Hagens en Liesbeth Staats.

Kijk voor meer informatie op www.eenvandaag.nl