Ministerie van Defensie

Racing Team landmacht kampioen in Clio Cup

11 oktober 2009, 23.59 uur

Sandra van der Sloot is zondag op het circuit van Zandvoort kampioen geworden in de finale races om de Clio Cup. Van der Sloot, lid van het Racing Team van de landmacht, werd tijdens de race aangemoedigd door staatssecretaris Jack de Vries.

Sandra leidde zaterdag al het algemeen klassement met een minimale voorsprong. De spanning voor de finale was dan ook goed te merken.

Winnares Van der Sloot had zich zaterdag als vierde gekwalificeerd en moest beide races van de tweede startrij vertrekken. Op zaterdag wist ze zich naar een eerste plaats te rijden. Op zondag kon ze deze positie vasthouden en finishte uiteindelijk als vierde. Dit bleek genoeg om zichzelf kampioen te mogen noemen in de Clio Cup.

Ze werd gefeliciteerd door Jack de Vries die tijdens de spannende race alle vertrouwen in Sandra had behouden. Even later werden zij en het hele team telefonisch gelukgewenst door minister-president Jan Peter Balkenende.

Sheila Verschuur Teamgenoot Verschuur moest zich vanaf een elfde plaats op de startgrid bewijzen. Op zaterdag reed zij een bijzonder sterke inhaalrace en ging als vierde over de streep. Zondag gooide een regenbui echter roet in het eten en belandde ze vanuit een sterk bevochten vijfde plaats bij een uitrem-actie naast de baan. Hierdoor werd ze op een veertiende plaats afgevlagd. Voor het algemeen klassement maakte dit echter niet meer uit, ze bleef op een vierde plaats staan. Boxer pantserwielvoertuig

Boxer Bijzonder tijdens de zondagsrace was dat de opwarmronde op het circuit vooraf werd gegaan door een prototype van het Boxer pantserwielvoertuig. Dit voertuig gaat een deel van de verouderde pantserrupsvoertuigen YPR en M577 vervangen. Nederland krijgt tussen 2011 en 2016 diverse uitvoeringen van dit voertuig uitgeleverd.