Data Flow Consultancy neemt activiteiten Erudict over

12/10/2009 08:00

DATA FLOW CONSULTANCY

Data Flow Consultancy, dat recent werd opgenomen in de Franse groep Ausy, heeft na een korte maar zeer intensieve onderhandeling afgelopen vrijdag beslist om de activiteiten van Erudict over te nemen. Erudict dat gespecialiseerd is in datacenterdiensten, telde 60 medewerkers en haalde in 2008 nog een omzet van 34 miljoen euro.

Data Flow Consultancy, dat recent werd opgenomen in de Franse groep Ausy, heeft na een korte maar zeer intensieve onderhandeling afgelopen vrijdag beslist om de activiteiten van Erudict over te nemen. Erudict dat gespecialiseerd is in datacenterdiensten, telde 60 medewerkers en haalde in 2008 nog een omzet van 34 miljoen euro. Verdere financiële gegevens zijn niet bekendgemaakt.

Erudict, gevestigd in Groot-Bijgaarden, zat al een tijdje in de rode cijfers en was genoodzaakt om de boeken neer te leggen. Vorige week kondigde CEO Luc Dehaene het faillissement van Erudict aan.

Om de continuïteit naar de medewerkers en de klanten toe te kunnen garanderen, heeft de curator afgelopen vrijdag de potentiële kandidaat-overnemers gehoord, en onmiddellijk beslist om de overname af te ronden met Data Flow Consultancy. De activiteiten van Erudict passen perfect in het business model van Data Flow, dat meer dan 400 consultants in portefeuille heeft, waardoor alle lopende contracten overgenomen en uitgebouwd kunnen worden.

"De overname van Erudict is een prima stap om de positie van Data Flow in België verder te versterken", aldus managing partner Jimmy Houtput. "Met deze overname halen we specialisten in huis met een voortreffelijke reputatie. Bovendien is Data Flow Consultancy, gesteund door Ausy, een solide groep die groeikansen biedt aan het personeel. Ook de klanten van Erudict zullen aanzienlijk voordeel halen uit de gebundelde kennis die we voortaan zullen aanreiken", besluit Jimmy Houtput.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel