Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

156_2009

Legesvrijstelling voor verenigingen Sittard-Geleen

Sittard-Geleen, 12 oktober 2009 - Sitttard-Geleen gaat geen leges meer heffen voor evenementenvergunningen die verenigingen of goede-doeleninstanties in de gemeente aanvragen. Het college van B&W stelt dat aan de gemeenteraad voor in het kader van de belastingvoorstellen 2010.

,,Verenigingen zijn heel belangrijk in onze gemeente,' zegt wethouder Pieter Meekels (middelen). ,,Maar ook zij hebben te leiden onder de economische malaise van dit moment. Door vrijstelling te geven van leges voor evenementen, proberen ook wij als gemeente ons steentje bij te dragen aan het in stand houden van ons rijke verenigingsleven.'

De legesvrijstelling geldt voor vergunningen voor evenementen en snuffelmarkten die worden aangevraagd door non-profit-organisaties die zich bezighouden met activiteiten op maatschappelijk of sociaal gebied. Het doel van deze evenementen moet zijn om door middel van de opbrengst ervan de vereniging in stand te houden, of de opbrengst ten goede te laten komen aan een goed doel.

Naast de evenementenvergunning kan het zijn dat voor een activiteit nog andere vergunningen aangevraagd moeten worden. Hiervoor moet dan wel leges betaald worden.

Naast deze legesvrijstelling vindt het college dat bij de onderhandelingen over de concessie voor reclameborden langs de wegen van Sittard-Geleen een speciaal tarief moet worden afgesproken voor de plaatselijke verenigingen.


---