Ingezonden persbericht


-- PERSBERICHT --

Nijmegen, 12 oktober 2009

Bumperkleven grootste ergernis in verkeer

Uit alle ergernissen die bestaan in het verkeer, is bumperkleven de grootste. Dit blijkt uit onderzoek van Nationaal Auto Forum onder Nederlandse autobezitters. Ruim één op de drie weggebruikers ergert zich er groen en geel aan.

In een peiling op het forum kunnen bezoekers antwoorden op de vraag: Wat is jouw grootste ergernis in het verkeer? Van de respondenten antwoordt 16% zich het meest te ergeren aan weggebruikers die geen richting aangeven; 9% ergert zich aan mensen die te langzaam rijden. Mensen ergeren zich minder aan te hard rijden, rechts inhalen of roekeloze motorrijders en scooters.

Bumperklevend in de file blijkt echter niet zo irritant als de andere variant. Voor 7% is dit de grootste ergernis terwijl als dit op snelheid gebeurt de ergernis bij 34,48% het grootst is.

Aan de peiling namen 232 autobezitters al deel.

Enkele opvallende reacties:

- Bumperkleven. Ik word helemaal nerveus van al die ongeduldige mensen zo dicht achter me
- Mijn grote ergernis in het verkeer is dat er mensen zijn die steeds heel kort het rempedaal in drukken terwijl er niet geremd hoeft te worden. Heel irritant en geeft een onrustig verkeersbeeld.
- Bumperkleven staat bij mij ook op nummer 1. Echter is de drukte soms zo groot op de wegen, dat bumperkleven bijna verplicht is, wil je niet rechts ingehaald worden en steeds meer naar achteren schuiven in het verkeer.
- Onnodig links rijden. Soms vergeten mensen dat er meerdere rijbanen op de weg zijn en blijven urenlang met 100 km/h op de linker rijbaan rijden.
- Mensen die telkens weer van rijbaan verwisselen en over parkeerplaatsen verder op in de file weer invoegen en daardoor weer vertraging veroorzaken.
- Grootste ergernis in het verkeer? Dat men elkaar geen meter vrij asfalt gunt.

Alle reacties zijn te lezen op
http://www.nationaalautoforum.nl/4623-wat-jouw-grootste-ergernis-het-verkeer.html

Uitslag van de peiling:

n=232

Ergernis
Percentage
Bumperkleven
34,48%
Te hard rijden
3,45%
Te zacht rijden
9,05%
Vrachtwagens die elkaar langzaam inhalen
12,50%
Roekeloze motorrijders / scooters
3,45%
Rechts inhalen
3,02%
Geen richting aangeven
16,38%
Files
6,90%
Overig
10,78%

Over Nationaal Auto Forum
Nationaal Auto Forum groeit snel in populariteit. Het is een online forum over alles wat met auto's te maken heeft. Het forum is toegankelijk voor een breed publiek; autokenners en minder fanatieke autobezitters ontmoeten en helpen elkaar. In de verschillende rubrieken kun je alle vragen over jouw auto(merk) kwijt die beantwoord worden door andere leden, met wie je ook kunt discussiëren. Mocht je een probleem hebben met je auto, dan helpen forumleden je graag vooruit. Vaak is je probleem al binnen één dag verholpen. De website is gemakkelijk te navigeren en ook berichten plaatsen gaat eenvoudig. De site biedt je veel mogelijkheden om aan informatie te komen. Zo vind je er een overzicht van de verschillende automerken maar ook van ervaringen met autobedrijven en een rubriek waarin gebruikte auto's aangeboden worden. Leden maken gebruik van nog vele andere voordelen, zoals een gratis intern mailsysteem. Om snel lid te worden surf je direct naar www.nationaalautoforum.nl/register.php

-- EINDE BERICHT --


Noot voor redacties
Noot voor de redactie,