Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 14.45 uur

Utrecht, 11-10-2009

Getuigen van zakkenrollerij op de kermis gezocht

VIANEN Vrijdag 9 oktober is een 62-jarige man uit Vianen rond 17.00 uur op de kermis beroofd van zijn portemonnee. Op de kermis op de Kanaalweg bukte de man zich toen één van zijn kleinkinderen een prijs won en er muntjes uit een bakje kwamen. Op dat moment beroofden twee jongemannen hem van zijn portemonnee.

Het signalement: twee jongemannen van 17/18 jaar oud, één met een blanke huidskleur, de ander heeft een lichtgetinte huidskleur. Zij zijn beiden ongeveer 1.80 1.85 m. lang en hebben een normaal postuur. Eén van beide droeg een petje. Ze reden weg op een scooter.

De politie roept getuigen van de zakkenrollerij, of mensen die meer weten over deze zaak, contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Bewoners uit woningen door brand

NIEUWEGEIN In de nacht van zaterdag op zondag 11 oktober woedde een brand op een zolder van een pand aan de Paulus Potterhage.

Bewoners van aangrenzende woningen moesten tijdelijk hun woning verlaten en de straat weg werd door de politie afgesloten. De brandweer bluste de brand en een medewerker van de stichting Salvage kwam ter plaatse voor het nemen van de eerste maatregelen. Vermoedelijk is een defect aan de centrale verwarmingsketel op zolder de oorzaak van het ontstaan van de brand.

Na het blussen van de brand en nadat de rook was weggetrokken, mochten de bewoners terugkeren naar hun woningen.

Verboden toegang

HOUTEN Vrijdag 9 oktober kreeg de politie rond 21.55 uur melding dat er jongeren zich bevonden op het plein van een school aan de Lupine-oord.

Dat terrein is verboden voor onbevoegden en de jongeren veroorzaakten overlast. Zeventien jongeren, van tussen de 14 en 17 jaar, uit Houten en Schalkwijk, kregen een proces-verbaal.

Mishandeling

HOUTEN Op zaterdag 10 oktober is rond 02.30 uur een 35-jarige man uit Houten mishandeld en van zijn mobiele telefoon beroofd op de Korte Schaft.

De politie kreeg melding van mensen die zich over de man ontfermd hadden. Een groep mannen had hem geschopt en in zijn gezicht geslagen en had zijn telefoon meegenomen.