Ingezonden persbericht


Micro Focus lanceert versie 6.0 Studio en Server Enterprise Edition

Nieuwe versie biedt meer mogelijkheden om modernisering en migratie van kernapplicaties te vereenvoudigen; bedrijven kunnen daardoor drastische kostenreducties realiseren

Hoofddorp, 12 oktober 2009 - Micro Focus® (LSE.MCRO.L) introduceert versie 6.0 van zijn migratie- en moderniseringsoplossingen Studio Enterprise Edition (Studio EE) en Server Enterprise Edition (Server EE). Met deze nieuwe versie kunnen organisaties de risico's en kosten van het moderniseren en migreren van bedrijfsapplicaties sterk terugdringen. Bedrijfsapplicaties zijn vanuit elke merkgebonden omgeving, waaronder het mainframe, over te zetten naar Windows, UNIX, Linux of z/Linux.

Nu IT-budgetten steeds strenger worden beoordeeld, zien veel CIO's applicatiemodernisering en -migratie juist nu als een aantrekkelijke strategie om de mainframekosten te reduceren. Dat is mogelijk zonder de bedrijfslogica die in kernsystemen is vastgelegd, aan te tasten. Het migreren van deze systemen in plaats van ze te vervangen of te herschrijven, kan tot besparingen van negentig procent leiden*, terwijl de batch- en online prestaties met wel 75 procent kunnen verbeteren**. Daardoor kan een organisatie de time-to-market van nieuwe producten sterk terugdringen en de efficiency en flexibiliteit ingrijpend verbeteren.

Studio EE en Server EE beschikken voor het eerst over de krachtige mogelijkheden van Micro Focus Modernization Workbench. Deze oplossing helpt CIO's bij de strategische planning door gedetailleerde informatie te bieden over applicaties die de bedrijfsvoering ondersteunen. Daarnaast omvatten de twee nieuwe oplossingen een geïntegreerde ontwikkelomgeving op basis van Microsoft Visual Studio. Ook is data in mainframedatabases makkelijk te migreren naar Microsoft SQL Server. De oplossingen bieden volledige 64-bit ondersteuning en zijn beschikbaar voor alle bekende Linux-, UNIX- en Windows-platforms.

Andere uitbreidingen in de nieuwe versies zijn betere ondersteuning van CICS (kanalen en containers) en ondersteuning van CICS InterSystem Communications. Hierdoor kunnen ontwikkelaars hun productiviteit verhogen en heeft een organisatie meer keus in hardwarearchitectuur. Daarnaast nemen de risico's van het migreren van kernapplicaties af.

Reza Warnink, General Manager Northern Europe bij Micro Focus: "Met deze aankondiging bieden we de meest kosteneffectieve en veilige oplossing voor bedrijven die last hebben van sterk stijgende mainframekosten, maar kernapplicaties gebruiken die nog steeds de juiste bedrijfslogica bevatten. Deze nieuwe uitbreidingen zorgen voor meer productiviteit van ontwikkelaars, betere prestaties, meer flexibiliteit en significant lagere risico's dan bij het herschrijven of verplaatsen van applicaties."

Micro Focus biedt al jaren de meest attractieve applicatiemigratieoplossingen. Dat wordt onderstreept door meer dan zeshonderd succesvolle projecten op dit gebied. In juli 2009 kreeg Micro Focus van Mircrosoft de onderscheiding voor Top Performing Modernization ISV for FY2009.


* Zie: 'Marin County Upgrades Tax System While Reducing the Costs of the Mainframe', saving over 90% of running costs - http://microfocus.com/000/Marin_CountyCS_tcm21-27014.pdf. ** Zie: HCL Insurance BPO Services Limited Improves online Performance by 75% Using Micro Focus Technologies - http://www.microfocus.com/AboutMicroFocus/pressroom/releases/pr20090418257829.asp.

# # #

Over Micro Focus
Micro Focus, lid van de FTSE 250, levert innovatieve software die ervoor zorgt dat bedrijven de waarde van hun bedrijfsapplicaties kunnen vergroten. Micro Focus Enterprise Application-software voor modernisering en beheer zorgt ervoor dat de applicaties van klanten snel zijn aan te passen aan marktveranderingen. Tevens ondersteunen Micro Focus-oplossingen moderne architecturen die lagere kosten en minder risico met zich meebrengen. Voor meer informatie: www.microfocus.com.



Ingezonden persbericht