Ingezonden persbericht


FNV Zelfstandigen vindt mogelijke samenwerking FNV en PVV onacceptabel

Utrecht, 12 oktober 2009 - FNV Zelfstandigen wil reageren op het plan van FNV voorzitter Agnes Jongerius om samen met de PVV van Geert Wilders op te trekken tegen een hogere AOW leeftijd. FNV Zelfstandigen is hier zeer verbolgen over en staat dan ook niet achter dit plan. Deze opstelling van de FNV voorzitter roept bovendien veel vragen op bij zowel FNV Zelfstandigen als haar achterban.

Deze opportunistische wijze van handelen past volgens FNV Zelfstandigen niet in het vertegenwoordigen van de achterban van de FNV, waarvan een groot gedeelte voor een AOW leeftijd van 65 jaar is. Zaken doen met ´de duvel en zijn ouwemoer´ is dan ook een instelling waar FNV Zelfstandigen duidelijk afstand van neemt. Het in gesprek gaan met de diverse partijen om ervoor te zorgen dat de FNV mee kan blijven praten over de AOW leeftijd is een goede zaak, maar FNV Zelfstandigen is van mening dat er met de heer Wilders van de PVV eerst over een aantal andere onderwerpen gesproken moet worden.

"Ik ben zeer geschrokken van de ontwikkelingen in het afgelopen weekend rond de FNV en PVV. Een dergelijke samenwerking is, zoals de zaken er nu voor staan, voor FNV Zelfstandigen onacceptabel", aldus Linde Gonggrijp, directeur FNV Zelfstandigen. "Ik wil onze leden dan ook verzekeren dat wij als FNV Zelfstandigen afstand nemen van deze uitspraken."



Ingezonden persbericht