Ingezonden persbericht


Persbericht

12 oktober, 2009

Avanade rolt ERP-oplossing uit bij InFocus

~ Samenwerking leidt tot meer efficiency en eenvoud ~

Avanade, aanbieder van zakelijke technologiediensten, heeft onlangs een volledig geïntegreerde Enterprise Resource Planning (ERP)-oplossing bij InFocus uitgerold. InFocus is pionier en marktleider op het gebied van digitale projectie.

InFocus was op zoek naar een IT-oplossing die snel geïmplementeerd kon worden en die managers beter inzicht zou geven in de organisatiestructuur. Hierbij was de voornaamste intentie om de gehele organisatie te transformeren en de concurrentiepositie te verbeteren. Om het succes van de onlangs geïmplementeerde CRM-oplossing verder uit te breiden, heeft Avanade een end-to-end oplossing gebaseerd op het Microsoft-platform geïmplementeerd. Deze zet Dynamics AX en BizTalk Server in om de IT-infrastructuur te vereenvoudigen en dient als platform voor groei en verandering.

Het nieuwe systeem opereert als een focuspunt om de transformatie van InFocus te realiseren. Er wordt gebruik gemaakt van de zakelijke processen binnen de organisatie om alle werkzaamheden te vereenvoudigen. Verder maakt het systeem gebruik van ERP-rapportage, met slechts minimale standaard aanpassingen, wat consistente en flexibele rapportage mogelijk maakt. De implementatie omvat de diensten en flexibiliteit van infrastructuur- en applicatiebeheer-outsourcing en zorgt voor een aanzienlijke kostenverlaging.

"Door onze operationele middelen te consolideren en vereenvoudigen hebben we een veel sterkere concurrentiepositie bereikt", zegt Nina Palludan, CIO en vicepresident bij InFocus. "Door de samenwerking met Avanade hebben we onze zakelijke processen enorm verbeterd. Daarnaast hebben we de integratie van alle systemen verbeterd bij de afdelingen supply chain, verkoop, financiering en dienstverlening. Dit heeft de snelheid enorm verhoogd. We hebben nu een solide systeem in huis dat onze zakelijke eisen ondersteunt en de efficiëntie en integratie heeft verhoogd."

Eerder maakte InFocus gebruik van een op maat gemaakt systeem dat duurder en minder flexibel was, bekeken vanuit de huidige bedrijfsdoelstellingen. De Microsoft Dynamics-productsuite past perfect bij de bedrijfsstrategie en -doelstellingen van InFocus. Samen met Avanade zijn de IT-infrastructuur en de belangrijkste zakelijke processen in minder dan negen maanden getransformeerd.

"Avanade heeft samen met InFocus de zakelijke processen vereenvoudigd met behulp van Dynamics AX", zegt Jos van der Lee, Business Development Executive bij Avanade Nederland. "Deze oplossing zorgt nu en in de toekomst voor bedrijfskritieke efficiency en meer flexibiliteit."

(358 woorden)