Ingezonden persbericht


Persbericht Stichting Techniek Toernooi
Amsterdam, 12 oktober 2009

Basisscholen uit heel Nederland kunnen zich aanmelden voor landelijk Techniek Toernooi

De inschrijving voor het landelijke Techniek Toernooi 2010 is begonnen. Welk team bouwt de hoogste en sterkste toren van marshmallows en satéprikkers? Welke loopbrug van rietjes wordt het hoogst en bezwijkt niet? Wie komt met de beste pneumatische grijparm voor het verplaatsen van zware gewichten? Welke constructie kan het beste water optillen?

Op donderdag 3 juni strijden in het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem 250 basisschoolteams om de titel Beste Techniekers van Nederland. Vroege aanmelding verhoogt de kans op deelname.

Acht spannende techniekuitdagingen
Tijdens het landelijke Techniek Toernooi in Arnhem draait alles om acht spannende techniekuitdagingen, verdeeld over vier leeftijdcategorieën. Alle basisscholieren van Nederland kunnen meedoen, ook de allerjongsten!

Prijzen
Per uitdaging zijn er vier prijzen te winnen. Ook ontvangen alle winnaars uit handen van de jury een individuele prijs.

Gratis

Deelname aan het Techniek Toernooi is gratis. De organisatie draagt bovendien bij in de reiskosten naar Arnhem en zorgt voor lesbrieven met tips & trucs, waarmee leerkrachten en leerlingen op school direct aan de slag kunnen.

Regionale wedstrijden
Inmiddels is ook de inschrijving opengesteld voor drie regionale edities van het Techniek Toernooi. Deze satelliettoernooien worden georganiseerd in Alkmaar (voor basisscholen gevestigd in de kop van Noord-Holland), Delft (voor Zuid-Hollandse basisscholen) en Drachten (voor scholen primair onderwijs in Groningen, Friesland en Drenthe). Regionale winnaars mogen gegarandeerd meedoen aan de landelijke krachtmeting in Arnhem.

Aanmelden
Voor meer informatie, de lesbrieven en aanmelding: www.techniektoernooi.nl.

'Alles draait om jouw techniek!'
Het Techniek Toernooi is een initiatief van de Nederlandse Natuurkundige Vereniging. Onder het motto 'Alles draait om jouw techniek!' wil de organisatie bètavakken onder de aandacht brengen van het basisonderwijs als essentieel voor onze kennissamenleving. Er is dringende behoefte aan meer jongeren die voor techniek kiezen.

Fotobijschrift
Alle basisscholen van Nederland kunnen zich via www.techniektoernooi.nl aanmelden voor het Techniek Toernooi 2010 dat op 3 juni plaatsvindt in het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem. Er zijn acht wedstrijdonderdelen. Welke basisschool bouwt een achtbaan waarin knikkers precies één minuut onderweg zijn en wint?


Noot voor redacties
Noot voor de redactie (