Gemeente Tilburg

Nummer
2009390BW
Datum
12 oktober 2009

Wagnerplein, bruisend hart van Tilburg Noord
Tien partijen onderschrijven ambitie in convenant

Het Wagnerplein en omgeving moeten een bruisend hart worden voor Tilburg Noord. Dat is de kern van het convenant dat wethouder Gon Mevis (wijkwethouder Noord) namens de gemeente gisteren ondertekende met negen partijen*. In het convenant Wagnerplein, bruisend hart van Tilburg Noord staan de ambitie en acties beschreven om de sociale ontwikkeling rondom het Wagnerplein op gang te houden. De tien organisaties hebben afgesproken om met elkaar samen te werken om de ambitie te realiseren. Kwaliteiten
Het convenant benoemt de kwaliteiten die nodig zijn om van het Wagnerplein het bruisende hart van Tilburg Noord te maken. Dit zijn: een omgeving die zorgt dat het plein een logische, prettige en veilige ontmoetingsplek is, een goed functionerend netwerk van organisaties rond het plein en een intensief en divers gebruik van het plein. Bij iedere ontwikkeling wordt getoetst of deze bijdraagt aan de sociale ambitie. "Voor het goed functioneren van het Wagnerplein als centrale ontmoetingsplek is de inzet van veel partijen nodig", licht wethouder Mevis de ondertekening toe. "Veel partijen zijn al actief op en rond het plein. Juist nu is het van belang om ook te investeren in de sociale kwaliteit van het plein. Er is al veel gesloopt, er gaat nog veel gebouwd worden. Een bruisend Wagnerplein draagt bij aan een positieve instelling en inbreng van de mensen die het plein bezoeken. En uiteindelijk moeten zij het plein daadwerkelijk ervaren als het hart van de wijk."
Periodieke monitor
De doelstelling is dat in het jaar 2017 een ruime meerderheid van de bewoners van Tilburg Noord het Wagnerplein het bruisende hart van Tilburg Noord vindt. De sociale ambitie voor het Wagnerplein wordt vertaald in een enquête, die periodiek aan bewoners van Tilburg Noord wordt voorgelegd. Om te zien of de gezamenlijke inspanning resultaat heeft, wordt met deze monitor bekeken welke punten achterblijven bij de doelstelling, zodat op deze punten kan worden bijgestuurd.
Het in dit persbericht genoemde besluit hoeft niet naar de raad en is daarmee definitief.
Noot voor redacties


Gemeente Tilburg