Ingezonden persbericht


Persbericht

Double-Take® Software introduceert Double-Take® Flex 3.1

Nieuwe versie ondersteunt 'groene' projecten

Brussel, 12 oktober 2009 - Double-Take® Software introduceert een nieuwe versie van Double-Take® Flex. Dit is een gebruiksvriendelijke en kosteneffectieve oplossing waardoor meerdere desktops of servers kunnen opstarten vanaf een gecentraliseerde opslag die zich in een ISCSI SAN-based opslag of NAS bevindt. Op deze manier kunnen beheerders gemakkelijker de controle behouden en wordt de veiligheid verhoogd terwijl de stroomconsumptie en beheerkosten lager worden.

Double-Take Flex 3.1 is geschikt voor virtuele en blade-ready machines waardoor het de inzet van 'groene' ICT-infrastructuren ondersteunt. Door de inzet van RES PowerFuse® User Workspace Management Software en een nieuwe ondersteuning voor afgezonderde data-opslag worden alle unieke profielen van de gebruikers beveiligd zonder gevolgen voor de master boot image. Hierdoor vereenvoudigt Double-Take Flex drastisch het beheer van gedeelde images. Dit neemt alle beperkingen voor het onderhouden van een persoonlijke omgeving weg. Doordat de oplossing maar één gedeelde boot image heeft in plaats van een boot image voor iedere gebruiker, ontstaat er een aanzienlijke de-duplicatie van de gegevens. In lijn met inspanningen op het gebied van groene IT resulteert dit in een economischer verbruik van stroom en koelelementen voor een meer optimale omgeving.

Een andere nieuwe toepassing van Double-Take Flex is de ondersteuning voor 'Hot Desking'. Hierdoor kunnen gebruikers hun workload eenvoudig opstarten vanaf iedere machine en voordeel halen uit de gedeelde image-capaciteiten. Deze toepassing kan geïmplementeerd worden op iedere virtuele of fysieke machine op één enkele locatie. De nieuwste versie van de oplossing ondersteunt ook Windows 7 en Windows Server 2008 R2.

Gebruikers hebben naast een disaster recovery en business continuity-plan de voordelen van verhoogde betrouwbaarheid en flexibiliteit voor hun server- en desktop-omgevingen. "Deze nieuwe versie van Double-Take Flex biedt extra toepassingen waardoor bedrijven het beheer van hun IT-workloads kunnen stroomlijnen. Daarnaast kunnen ze een kostenreductie en efficiënter beheer van hun servers realiseren. Double-Take Flex ondersteunt het proces van de optimalisatie van de IT-infrastructuur en de vermindering van het stroom- en koelverbruik volledig. Dit past in het beleid van veel organisaties om 'groen' te worden", zegt Peter Doens, Sales Manager bij Double-Take Software voor de Benelux.

Bezoek Double-Take Software tijdens Storage Expo op 4 en 5 november in de Jaarbeurs in Utrecht, standnummer C028. Bezoek ook onze lezing "Continuous Data Protection, High Availability, Server Migration and Disaster Recovery all in one", om 13.45 uur op 4 en 5 november.

Links:

Double-Take Flex Webpage: http://www.doubletake.com/english/products/double-take-flex/Pages/default.aspx Double-Take Workload Flexibility: http://www.doubletake.com/english/solutions/workload-flexibility/Pages/default.aspx

(404 woorden)




Ingezonden persbericht