Ingezonden persbericht


Persbericht:

'Prijzenregen op wijnevenement Klassiek Europa'

NOORDWIJK, 11 oktober 2009

Klassiek Europa was een groot succes. De meer dan 500 bezoekers aan het evenement in het Noordwijkse Palace Hotel proefden meer dan driehonderd wijnen van 24 deelnemende importeurs en konden deelnemen aan zeven workshops. Naast de grote wijnlanden waren ook Griekenland, Bulgarije en Hongarije zeer in trek. Opvallend was het grote aantal nieuwe importeurs, die voor een breed, hoogwaardig aanbod zorgden. Bovendien werd op Klassiek Europa de uitslag van de wijnwinkel-verkiezing bekend gemaakt. De beste wijnwinkel van 2010 is Schaapveld in Zutphen. De jury is laaiend enthousiast : "Alles klopt bij deze winkel: mooi assortiment in alle prijsklassen, geweldige ambiance en service, toegankelijk en bereikbaar. Echt een uitje en de rit naar Zutphen waard!" Ook werd op Klassiek Europa de prijs uitgereikt voor de beste wijnwebwinkel van 2010. Initiatiefnemer van de wedstrijd, Derrick Neleman van By The Grape, reikte de oorkonde uit aan Grapedistrict.

Het professionele proefpanel van Perswijn verdiepte zich in chardonnay tot E 12,50 en cabernet sauvignon tot E 12,50. Het panel kwam tot de volgende winnaars:

Cabernet sauvignon

1. J.Hofstätter 2007, Alto Adige, Sagra Dell'Uva, E 12,50
2. La Forge Estate 2008, VdP d'Oc, Hanos, 3

3. Dom. de l'Arjolle, Cabernet 2007, VdP Côtes de Thongue, Les Généreux, E 11,95

Chardonnay

1. Markowitsch, Carnuntum 2008, Henri Bloem, E 9,95
2. Dom. de la Creuze Noire 2008, Saint-Véran, Colaris, E 10,50
3. Fasoli Gino 2007, Veneto, Pieksman, 5

Perswijn Evenementen
Klassiek Europa wordt georganiseerd door wijntijdschrift Perswijn. Perswijn organiseert ieder jaar vijf bijzondere wijnproeverijen voor consumenten en vakmensen : Ontdek de Nieuwe Wereld in het voorjaar, Rosé aan Zee en Bubbles on the Beach in de zomer, Klassiek Europa en Proef! Champagne en Mousserend in het najaar. Het volgende evenement is Proef! Champagne en Mousserend op zondag 22 november. Het wordt gehouden in Mövenpick Hotel in Amsterdam.

Meer informatie over de evenementen staat op www.perswijn.nl/evenementen.

Noot voor redacties

Noot voor de redactie,