Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

vlnr: Derrick Neleman (ByTheGrape), Pascal Besson, Bart Overgaauw, Rianne Hordijk, Tjeerd van Drooge, Gijs Groenevelt, Freek Padberg (allen van Grapedistrict)

Grapedistrict wint eerste Wijn-Web-Winkel award

Noordwijk aan Zee, maandag 12 oktober 2009. Gisteren ontving www.grapedistrict.nl namens wijnportal ByTheGrape.com van Derrick Neleman de oorkonde voor de beste Wijn-Web-Winkel van 2010. Webwinkels hebben de laatste jaren een exponentiële groei ondergaan, waarbij gebruikersgemak en het uitgebreide assortiment opwegen tegen het nadeel van het ontbreken aan persoonlijk advies. Momenteel telt Nederland ruim 250 sites waar men terecht kan voor wijn. Onderzoek naar de sites toont weinig gebruik van nieuwe media om direct met de klant te communiceren.

In de maanden augustus en september hebben maar liefst 2700 consumenten via de site www.bythegrape.com gestemd op Nederlandse webwinkels die wijn verkopen. Daarnaast heeft een vakjury zich gebogen over de verschillende wijnwebwinkels in Nederland. Volgens de vakjury onderscheidt www.grapedistrict.nl zich door de overzichtelijke website met goede, originele en soms zelfs humoristische wijnbeschrijvingen. Het assortiment valt op vanwege de goede wijnen voor een betaalbare prijs. De indeling in negen wijntypen maakt de wijnkeus gemakkelijker. De vakjury bestond uit een team van wijnspecialisten, waaronder Ronald de Groot, Nicolaas Klei, Onno Kleyn, Janna Rijpma- Meppelink en Magda van de Rijst.

Voordelen

Bij het stemmen werd de bezoeker een aantal vragen voorgelegd. Uit de uitkomsten bleek dat gebruikersgemak het grote voordeel is van online bestellen. Als belangrijk nadeel wordt het ontbreken van persoonlijk advies genoemd boven de verzendkosten en de vooruitbetaling. Het uitgebreide assortiment en de scherpe prijzen werden als tweede en derde voordeel genoemd. Als tweede kwam www.ah.nl/wijndomein uit de bus gevolgd door www.vinoblesse.nl

Onderzoek

Derrick Neleman, initiatiefnemer van wijnportal www.bythegrape.com liet parallel aan de verkiezing een kwalitatief onderzoek verrichten naar de werking van wijnwebwinkels. Uit de eerste conclusies van het onderzoek van bureau Depascor B.V. blijkt dat er in ieder geval meer winst te behalen valt met het gebruik van nieuwe media (twitter, facebook etc.). Wijnwebwinkels zouden interactieve middelen kunnen gebruiken om het grootste nadeel, namelijk het gebrek aan persoonlijk advies, deels te kunnen wegnemen en de betrokkenheid van consumenten bij de site te vergroten.

Beste Wijnwinkel

De uitreiking van de Wijn-Web-Winkel Award 2010 vond plaats tijdens het wijnevenement 'Klassiek Europa' van Perswijn in het Palace Hotel in Noordwijk aan Zee. Daar werd tevens wijnhandel Schaapveld uit Zutphen uitgeroepen tot 'Wijnwinkel van het Jaar'.

Voor meer informatie en het overzicht van de wijnwebwinkels top 10: http://www.bythegrape.com/grapedistrict-wint-wijn-web-winkel-award

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht