Ingezonden persbericht


CommVault Simpana Software VMware Ready

Vereenvoudigt databeheer in gevirtualiseerde omgevingen

Utrecht, 12 oktober 2009 - CommVault® Simpana®-software en Simpana Universal Virtual Server Agent hebben de VMware Ready(TM) Data Protection Status verworven. De Simpana-software heeft hiervoor een gedetailleerd evaluatie- en testproces van VMware ondergaan. CommVault Simpana staat nu in de VMware Partner Product Catalog als een oplossing met geoptimaliseerde integratie-, functionaliteits- en prestatieniveaus. Doordat CommVault Simpana 8 aan de uitvoerige testen heeft voldaan, zijn gebruikers ervan verzekerd dat deze oplossing afgestemd is op VMware-platformfunctionaliteit en werkt in omgevingen met VMware- en CommVault-oplossingen. Met de VMware Ready-software kunnen CommVault-klanten hun administratieve uitdagingen en beheerkosten met betrekking tot de explosieve datatoename en groeiende virtuele omgevingen reduceren.

Simpana is geoptimaliseerd voor VMware vSphere(TM) 4 en cloud computing. De software hanteert een Singular Information Management®-aanpak met interoperabele databeheermodules. Deze zijn gebaseerd op één code. Dit vereenvoudigt het beheer en de bescherming van bedrijfskritische gegevens op fysieke en virtuele systemen.

Met de Universal Virtual Server Agent van Simpana kunnen gebruikers de back-up, recovery en retentie vereenvoudigen van gegevens gehost binnen een VMware vSphere(TM) 4-omgeving. Dit kan door de Simpana-agent te integreren met het VMware Consolidated Backup-raamwerk (VCB).

Simpana-software is bij uitstek geschikt voor bedrijven die van plan zijn servers te virtualiseren of een disaster recovery-locatie met virtuele machines op te zetten. Daarnaast is de software ideaal voor organisaties die op zoek zijn naar eenvoudige, kosteneffectieve oplossingen om hun gegevensbeheer te stroomlijnen in een gevirtualiseerde omgeving. De software is inclusief back-up- en recovery-, archiverings-, replicatie- en rapportagefunctionaliteit.

CommVault is van plan de samenwerking met VMware voort te zetten, zodat Simpana-gebruikers blijven profiteren van de unieke mogelijkheden van VMware vSphere(TM) 4, terwijl de software draait op heterogene omgevingen. Dit is ongeacht het type omgeving, hardware en applicatiebesturingssysteem dat erop draait.

Het VMware Ready(TM) Data Protection-programma is een co-branding-programma van VMware voor gekwalificeerde partnerproducten. De programmavoordelen zijn alleen weggelegd voor partners die deelnemen aan het VMware Technology Alliance Partner-programma (TAP). Dit programma heeft meer dan duizend deelnemers wereldwijd en werkt met de beste technologiepartners. Zo voorziet VMware deelnemende partners van technische en marketingdiensten, ondersteuning, tools en expertise. Hiermee kunnen ze gezamenlijke klanten oplossingen met meerwaarde bieden.

"Door Simpana-software en het VMware vSphere(TM) 4-platform te combineren, profiteren bedrijven van betere gegevensbescherming. Daarnaast kunnen ze hiermee in groeiende gevirtualiseerde omgevingen verschillende aspecten van hun databeheer vereenvoudigen", zegt Parag Patel, vicepresident Alliances van VMware. "We zijn verheugd dat CommVault Simpana-software de VMware Ready(TM) Data Protection Status heeft verworven. Dit maakt het aan onze klanten duidelijk dat Simpana-software voldoet aan specifieke VMware-testcriteria en klaar is om hun bedrijfskritische applicaties en activiteiten te ondersteunen.”

David West, vicepresident Marketing en Business Development van CommVault: "Steeds vaker virtualiseren organisaties van elke omvang servers om alles uit hun huidige IT-omgeving te halen. Daarnaast gebruiken ze Simpana-software om hun groeiende datavolume op fysieke en virtuele systemen te beschermen. We werken nauw samen met VMware om ervoor te zorgen dat onze Simpana-software voldoet aan de nieuwste VMware-eisen en -interoperabiliteitscriteria. Zo bieden we onze klanten de mogelijkheid om te profiteren van virtualisatie en tegelijkertijd hun databescherming aanzienlijk te verbeteren."

# # #

Over CommVault

Beter en effectiever invulling geven aan de huidige en toekomstige behoeften op het vlak van datamanagement. Dat is de visie van CommVault. Dit blijkt uit de Singular Information Management-oplossingen voor krachtige databescherming, universele beschikbaarheid en vereenvoudigd beheer van data in complexe opslagomgevingen. De unieke single-platform-architectuur van CommVault biedt organisaties ongekende controle over de kosten en risico's die met de datagroei gepaard gaan. De softwareoplossingen van CommVault werken op alle niveaus naadloos samen. Hierbij gebruiken de oplossingen dezelfde code en één gemeenschappelijke functieset. Dat resulteert in ongekend krachtige en geavanceerde oplossingen op het vlak van databescherming, archivering, replicatie, zoekmethodes en resource management. Elke dag opnieuw ervaren organisaties de ongeëvenaarde efficiency, performance, betrouwbaarheid en controle die alleen CommVault levert. CommVault heeft zijn hoofdkantoor in het Amerikaanse Oceanport, New Jersey. Meer informatie vindt u op www.commvault.com.