Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Houten, 12 oktober 2009

Christophe van Rompaey regisseert Lena

Regisseur van de verassing van Cannes 2008 kiest voor scenario Mieke de Jong en producent Els Vandevorst

Na het grote festivalsucces van zijn film Aanrijding in Moscou, heeft de Belgische regisseur Christophe van Rompaey gekozen voor de verfilming van Lena, een scenario van Mieke de Jong. De film gaat over een 16-jarig stevig meisje dat een hoge prijs moet betalen voor haar honger naar liefde. De film wordt geproduceerd door Els Vandevorst en zal door Benelux Film Distributors in 2011 in de theaters worden uitgebracht.

Mieke de Jong werkte de afgelopen maanden in nauwe samenwerking met Van Rompaey aan de laatste versie van het scenario. Komende week zal de regisseur samen met producent Els Vandevorst afreizen naar het filmfestival van Rome voor de presentatie van Lena tijdens het New Cinema Network. Er is grote internationale interesse en de verwachting is dat de definitieve financiering van de film snel rond zal komen. De NPS televisie is als coproducent aan de film verbonden.

Christophe van Rompaey: 'Toen ik dit script voor de eerste maal las, was ik zelf een beetje verbaasd over de diepe indruk die het klaarblijkelijk op mij maakte. Er bleven een aantal beelden in mijn hoofd hangen waar ik maar niet vanaf kwam: een dik meisje met een felle bek op een scooter, de onwaarschijnlijke relatie tot een oudere man, het surreële wanneer ik met haar blindelings over het kruispunt rijd,.. verdomme, ik zat in haar hoofd.

Van Rompaey (1970) is al 15 jaar actief in de filmwereld en had het afgelopen jaar zijn grote doorbraak met de intieme film Aanrijding in Moscou. Die film won vele prijzen op internationale filmfestivals, waaronder drie prijzen tijdens de Semaine de la Critique in Cannes.

Mieke de Jong is auteur van scenario's van onder andere de films Oorlogswinter, Het Zuiden, Knetter, Lepel en de televisieserie Annie M.G.

Els Vandevorst is producent van Isabella Films en het recent met regisseur Martin Koolhoven gestarte N279 Entertainment. Benelux Film Distributors bracht vorig jaar met veel succes het door Isabella Films en Fu Works geproduceerde Oorlogswinter uit. Komend voorjaar brengt de distributeur voor Isabella Films De Vliegenierster van Kazbek (regie Ineke Smits) in de theaters. Die film werd gecoproduceerd door Fu Works, Serendipity Films en Volya Films.

Noot voor de redactie/