Megavino: Vinventive lanceert Qivino op de Belgische markt.

12/10/2009 12:32

Qivino -Vinventive NV

Belgisch bedrijf Vinventive brengt uniek wijnbewaartoestel op de markt

Qivino: de perfecte bewaring voor geopende wijnen

Op de Megavino beurs stelt Vinventive uit Blanden nabij Leuven het splinternieuwe wijnbewaartoestel Qivino voor. Het Qivino toestel zorgt voor een perfecte bewaring van geopende flessen wijn en staat voor een absolute doorbraak in de wijnwereld. Het Qivino toestel vervangt op gecontroleerde wijze de lucht in een geopende fles wijn door edelgas. Hierdoor blijft de wijn in perfecte conditie en kan dagen later nog worden geschonken, als ware de fles net geopend. Aan deze doorbraak werd meer dan vijf jaar gewerkt, in nauwe samenwerking met specialisten van de universiteiten van Leuven en Bordeaux. De reacties van wijnkenners zijn overweldigend.

Het probleem is alom gekend. Wijn in een geopende fles verliest op zeer korte tijd de helft van zijn eigenschappen. Zuurstof veroorzaakt in wijn een reactie die geur en smaak bederft. Met wisselend succes werd herhaaldelijk gezocht naar een oplossing, maar de perfectie bleef buiten bereik. Tot een paar wijnfanaten 5 jaar geleden een systeem ontwikkelden dat uitmondde in QIVINO waarmee de perfectie wel wordt bereikt.

QIVINO verhindert oxidatie in wijn nadat de fles is geopend. Dit gebeurt door het gelijktijdig verwijderen van de aanwezige lucht in de fles en het aanbrengen van een beschermende atmosfeer van edelgas. Met één eenvoudige handeling kan wijn in een geopende fles dagen en zelfs weken zonder kwaliteitsverlies worden bewaard.

Het toestel is mobiel en gebruiksvriendelijk. Het systeem waarborgt een onnavolgbaar behoud van kleur, aroma's en smaak van wijn. Inerte gassen zijn per definitie kleurloos, reukloos en smaakloos en reageren nergens mee. Elke vorm van bederf van restjes wijn wordt hierdoor uitgesloten.

KU Leuven en Universiteit Bordeaux

QIVINO is door het Europese Patenten Bureau erkend als een nieuwe uitvinding. Het systeem is internationaal getest en goed bevonden door topœnologen en dito sommeliers. Het werd ontwikkeld dankzij de financiële steun van het IWT. De faculteit scheikunde van de KU Leuven en de faculteit œnologie van de Universiteit van Bordeaux zorgden voor een solide wetenschappelijke onderbouw. "Wij evalueerden de werking van Qivino in 2008 op de faculteit œnologie. Wij stelden toen onder meer vast dat er geen verschil is tussen geqivineerde flessen die drie dagen bewaard werden en dezelfde, pas geopende flessen", zegt professor Gilles de Revel - Universiteit Bordeaux (Talence).

QIVINO komt perfect tegemoet aan een ingrijpende evolutie in de wijnsector. Met mate genieten van een glas kwaliteitsvolle wijn. Thuis of op restaurant. De particulier kan gedurende meerdere dagen genieten van één en dezelfde fles wijn. De restauranthouder die wijnen per glas aanbiedt, kan zijn assortiment uitbreiden met kwaliteitsbehoud. De wijnhandelaar die degustaties organiseert heeft geen verspilling meer en kan tot de laatste druppel kwaliteit serveren. Op deze manier zorgt Qivino niet enkel voor een perfecte wijn in je glas, maar helpt je ook besparen. Het systeem is voorlopig alleen toepasbaar op stille wijnen.

Met de introductie van het nagelnieuwe Qivino toestel brengt Vinventive een exclusieve primeur op de Belgische markt. Na vijf jaar onderzoek en ontwikkeling is Qivino klaar voor de markt en kan elke wijnliefhebber of restauranthouder genieten van een perfecte wijnbewaring. Het geheim van Qivino zit hem in wat Qivino doet met de wijn: niets, absoluut niets.

Voor verdere inlichtingen kan u terecht op www.qivino.com of kan u telefonisch contact opnemen op 016/409 200

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel