Persbericht t.a.v. de sportredactie

Superweekend voor autocoureur Tim van Gog

Haarlem, 11 oktober 2009 - Tim van Gog beleefde tijdens de Finaleraces op Circuit Park Zandvoort zijn beste raceweekend van het jaar. In de zwaarbevochten Dunlop SportMaxx Clio Cup pakte de snelle Haarlemmer in race één de vijfde plaats algemeen en de zege in de Olympia Cup, de klasse voor minder ervaren rijders. In race twee mocht Tim van Gog met een derde plaats in de Olympia Cup opnieuw op het podium plaatsnemen. Door dit resultaat steeg Tim van Gog naar de vierde plaats in de eindstand van de Olympia Cup. "Een superweekend. Ik wil hierbij M-Racing, mijn monteurs en mijn vader bedanken. Zij hebben dit voor mij mogelijk gemaakt", aldus een dolblije Tim van Gog.

In de kwalificatie reed Tim van Gog met een zevende tijd al zijn beste klassering ooit in de zwaarbevochten Dunlop SportMax Clio Cup. Daarmee mocht hij, in verband met de omgekeerde startvolgorde van de topacht, in race één van de tweede plaats vertrekken om vervolgens als vijfde algemeen een afgetekende overwinning te behalen in de Olympia Cup voor minder ervaren rijders. "Ik was bloednerveus voor de start want ik wist dat er een aantal heel snelle mannen achter me stond. De rijders die echt sneller waren heb ik laten gaan om vervolgens veilig naar de overwinning in de Olympia Cup te rijden. Dit is echt een ontlading. Bij de vorige race in Zandvoort vertrok ik met grote schade en M-Racing heeft er voor gezorgd dat ik kon blijven rijden. Echt helemaal top", aldus een dik tevreden Tim van Gog.

In de tweede race moest Tim van Gog van de zevende plaats vertrekken, was continue in gevecht om de plaatsen 7 tot en met 12 en de winst in de Olympia Cup. Uiteindelijk pakte de Haarlemmer met een 8ste plaats algemeen de derde plek in de Olympia Cup. Zijn tweede podium van het weekend. "Ik had een leuk gevecht maar niet het juiste gevoel zoals in race één. Maar een overwinning en een derde plaats is een prachtige afsluiting van het seizoen. Een superweekend. Het is ook een bekroning voor mijn vader want die heeft zoveel voor me gedaan. Zonder hem en M-Racing had ik hier niet gestaan", vatte een stralende Tim van Gog zijn weekend samen. Door zijn topklasseringen steeg Tim van Gog van de zesde naar de vierde plaats in het eindklassement van de Olympia Cup.

Uitslag race 1:


1. Sandra van der Sloot, 23 ronden; 5. (1ste in de Olympia Cup) Tim van Gog, op 17.751 sec. Race 2:


1. Robert van den Berg, 12 ronden; 8. (3de Olympia Cup) Tim van Gog, op 25.025 sec..

Eindstand Olympia Cup na 14 races:


1. Rene Steenmetz 86; 4. Tim van Gog 51.

---