Ingezonden persbericht


Den Haag/Rijswijk, 13 oktober 2009

PERSBERICHT

Thieme GrafiMedia Groep organiseert 24e Rode Kruis Golftoernooi

Op maandag 12 oktober vond het 24e Rode Kruis Golftoernooi plaats op de Rijswijkse golfclub. Een twintigtal relaties van Het Nederlandse Rode Kruis en Thieme GrafiMedia Groep nam tegen betaling een flight af. In gezelschap van een bekende Nederlander uit de wereld van sport, amusement of politiek speelden zij 18 holes. De dag werden afgesloten met een prijsuitreiking en gezamenlijk diner in het aan de baan gelegen restaurant Niven. Het golftoernooi bracht E 30.000,- op. Dit bedrag komt ten goede aan de Mappa Mondo-huizen van het Nederlandse Rode Kruis. Daar vinden kinderen die ernstig ziek zijn tijdelijk of voor langere duur een warm thuis.

Aanwezige bekende Nederlanders waren onder andere oud-schaatser Hein Vergeer, KNVB-voorzitter Henk Kessler, oud-tennisser Tom Okker, oud-volleyballer Bas van de Goor, televisiepresentatoren Humberto Tan en Karel van de Graaf, oud-minister Frank de Grave en oud-staatssecretaris Clémence Ross - van Dorp. De overall winnaar van het toernooi was voormalig profvoetballer Willy van de Kerkhof. Hij ging niet alleen naar huis met de prijs voor de beste BN'er maar ook met die voor de beste speler. Ex-hockeyinternational Suzan Veen - van der Wielen en de heer W. Noortman van het Nederlandse Rode Kruis sloegen de longest drive. De prijs voor de neary ging naar oud-voetballer en mede-organisator van het toernooi Sietze Veen. De flight van voormalig hockeycoach Roelant Oltmans won de teamprijs. Na de prijsuitreiking werden twee gesigneerde shirts en drie voetballen van het die dag uit Australië teruggekeerde Nederlands Elftal geveild. Dat leverde nog eens E 2.700,- op voor het Nederlandse Rode Kruis.

Mark van der Kallen, algemeen directeur van Thieme GrafiMedia Groep: "Een ziekenhuis is geen plek voor een kind. Toch verblijven ernstig zieke kinderen daar vaak onnodig lang. Bijvoorbeeld omdat de ouders zorg en werk niet kunnen combineren. Of omdat ze niet in staat zijn de benodigde medische handelingen uit te voeren. De Mappa Mondo-huizen van het Nederlandse Rode Kruis bieden een alternatief. Thieme draagt deze huizen een warm hart toe."

Mappa Mondo
In drie Mappa Mondo-huizen biedt het Nederlandse Rode Kruis gespecialiseerde, hoogwaardige zorg aan kinderen tot 18 jaar met een levensbedreigende of ernstige chronische ziekte. Er zijn huizen in Wezep (sinds 1997), in Rijswijk (sinds 2002) en in Waalre (sinds 2006). In de Mappa Mondo-huizen worden de kinderen dag en nacht met de grootst mogelijke zorg omringd. Een team van gespecialiseerde verpleegkundigen en orthopedagogisch medewerkers is altijd aanwezig, bijgestaan door vele vrijwilligers.

Een ziek kind heeft naast medische verzorging, net als elk kind, behoefte aan warmte, tijd en aandacht. Daar zorgen de Mappa Mondo-huizen dan ook voor. In de Mappa Mondo-huizen wordt een gewone, huiselijke situatie gecreëerd, waarin de kinderen zich thuis voelen en niet elke dag aan hun ziekte worden herinnerd. Ze kunnen spelen, samen eten en andere dingen doen die ze leuk vinden. En ouders of verzorgers, broertjes en zusjes kunnen regelmatig op bezoek komen. Kijk voor meer informatie op www.mappamondo.nl.

Thieme GrafiMedia Groep
Thieme GrafiMedia Groep, één van de grootste spelers op de Nederlandse grafimediamarkt, biedt totaaloplossingen voor communicatievraagstukken. De vier business lines Print en grafische dienstverlening, ICT services, Uitgeven en Communicatie & design zijn samen goed voor een jaaromzet van ruim E 200 miljoen. Op het gebied van vellenoffset en printing-on-demand is de groep in Nederland marktleider. Ook is de groep actief op het gebied van heatset- en smalbaanrotatie. Thieme heeft circa 1.250 mensen in dienst. Meer informatie is te vinden op www.thiemegroep.nl.