Ingezonden persbericht

Zevenaar, 12 oktober 2009

Geslaagd ontslag belangrijk voor medewerker en bedrijf

Veel bedrijven voelen de noodzaak om medewerkers te ontslaan. Vandaag de dag veelal ingegeven door financiële omstandigheden of de terugloop in werk. Ontslag is nooit leuk. Niet voor de medewerker in kwestie, maar zeker niet voor het bedrijf. Want is ontslag wel echt nodig? Wat kost het en hoe pak ik dit aan? Zomaar enkele vragen die ondernemers zichzelf stellen. Zij vinden direct hulp op www.geslaagdontslag.nl.

Informatie is noodzaak
Geslaagdontslag.nl is een initiatief van JEBE HRM Advies en ASPON. Beide bedrijven houden zich als specialist bezig met mens en arbeid. Zowel tijdens een loopbaan als ook daarna. Jos Engelsman van JEBE HRM Advies: 'Het ontslaan van personeel is nooit leuk. Veel ondernemers zien er tegenop en vinden op veel van hun specifieke vragen niet direct antwoord. Dit was voor ons de aanleiding om alle informatie helder en overzichtelijk te bundelen.' Op de nieuwe website vinden ondernemers niet alleen antwoorden op hun vragen, maar ook praktische tips.

Het draait om de mens
Het belangrijkste bij een ontslag is de medewerker zelf. Soms ziet hij of zij het aankomen, maar veelal komt het slechte nieuws onverwacht. Dit heeft niet alleen een grote impact op de medewerker, maar heeft ook directe gevolgen voor het thuisfront. Ook collega's blijven soms met vraagtekens achter. Wanneer ben ik aan de beurt? Door goede, heldere informatie en ondersteuning is een werkgever in staat om onduidelijkheid weg te nemen. Daardoor weten zowel de medewerker in kwestie als de collega's precies waar zij aan toe zijn. De medewerker voelt zich met respect behandeld en de achterblijvers blijven gemotiveerd doorwerken.

Complexe regelgeving
Ontslag kan via verschillende wegen gerealiseerd worden. Zoals via de Kantonrechter, het UWV WERKbedrijf of via een vaststellingsovereenkomst. Elke route heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Wim Spijker van ASPON: 'Er is een complexe regelgeving. Als ondernemer ziet u snel door de bomen het bos niet meer. Wanneer verkeerde keuzes worden gemaakt loopt u als ondernemer het risico dat een werknemer achteraf vindt dat u hem of haar 'kennelijk onredelijk' hebt ontslagen.' Volgens Wim Spijker brengt dit niet alleen grote financiële risico's met zich mee, maar gelijk veel zorgen en veel administratie. Op www.geslaagdontslag.nl vinden ondernemers daarom de juiste informatie op de juiste plek en kunnen, wanneer nodig, direct hulp en begeleiding krijgen.

Juridische hulp
Veelal komen werknemers en werkgevers er samen uit. Wanneer dat niet het geval is hebben beide juridische hulp nodig. Dit is een kostbare kwestie en natuurlijk geldt het credo 'voorkomen is beter dan genezen.' Mocht het toch zo zijn dat professionele juridische bijstand nodig is dan regelt www.geslaagdontslag.nl dat voor haar bezoekers.

Uw business draait door
Het ontslaan van personeel kost veel tijd. Met de juiste informatie binnen handbereik regelt de ondernemer het ontslag snel en adequaat. Daardoor kan hij of zij zich direct weer concentreren op de business. Immers, het bedrijf moet doordraaien. Ook voor de achterblijvende werknemers. Het initiatief van JEBE HRM Advies en ASPON om www.geslaagdontslag.nl in het leven te roepen is daarom niet alleen praktisch, maar gelijk heel geslaagd.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht