Spraakmakende aflevering van Benelux Next Top Model met Lili B


Daphne zwaait met Katana van 6 ton en modellen in spé dragen exclusieve Lili B juwelen in opzienbarende fotoshoot

ANTWERPEN, 20091012 -- Het exclusieve juwelenmerk Lili B stelde voor meer dan 1 miljoen aan juwelen ter beschikking voor Benelux Next Top Model van 12 oktober 2009. De toekomstige modellen hebben zo hun ervaring uitgebreid met een fotoshoot waarin zij toonden al dan niet de kwaliteiten van een Top Model te bezitten. Dat was niet alles. Presentatrice Daphne Dekkers bezorgde een glazen met diamanten en robijnen bezet Katana (Japans zwaard) van EURO 600.000,- een spectaculaire binnenkomst. En toonde zo hoe een echt Top Model zonder aarzeling een dergelijk waardevol en uiterst fragiel stuk volledig tot zijn recht kan laten komen.

Duizenden Euro's aan goud en diamanten
Om de opnames van Benelux Next Top Model door te kunnen laten gaan, moest beveiliging geregeld worden en voor een hoog bedrag aan verzekering worden afgesloten. Want het exclusieve juwelen merk Lili B stelde zeer exclusieve juwelen ter beschikking.
Op maandag avond 12 oktober om 20.20 uur is te zien hoe deze exclusieve diamanten juwelen en het Katana worden "gehandled" tijdens een uiterst moeilijke en spraakmakende fotoshoot. Juwelen ontwerpster Lilian Brons - Lili B - koos uit haar collectie voor ieder meisje de meest passende ontwerpen. Alle deelneemsters droegen op het moment van de fotoshoot voor vele duizenden Euro's aan goud en diamanten. Een van de modellen in spé droeg zelfs een juweel met een waarde van meer dan EURO 200.000,-. Of ze zich dit besefte blijft de vraag.

Unieke juwelen
Lili B heeft een collectie unica en ontwerpt ook op verzoek. Zij verwerkt bijzondere details in haar ontwerpen en gaat de technische uitdaging met het te verwerken materiaal aan. Lili B juwelen kunnen extra groot of juist klein zijn, met beweging, met humor, gecombineerd met een bijzonder materiaal of op meerdere manieren draagbaar. Een ding hebben alle Lili B juwelen echter gemeen; ze zijn zeer exclusief, van extreem hoge kwaliteit en maken de draagster bijzonder.

Een Katana met 1967 diamanten en 494 robijnen
Lili B ontwierp samen met glaskunstenares Monique Zegerius - Schloss van Glassic het Katana. Dit zwaard is volledig van Murano glas, c.a. 150 cm lang en bezet met 1967 diamanten (totaal 54,48 karaat) en 494 robijnen (totaal 10.69 karaat). Lilian Brons heeft dagenlang geëxperimenteerd om voor de edelstenen de juiste bevestigingsvorm te vinden. Uiteindelijk zijn minuscule gaatjes in het glas gemaakt. Daar zijn diamanten en robijnen van topkwaliteit in bevestigd. Het Diamant Museum Amsterdam is zodanig onder de indruk van het Katana dat tot 31 december 2009 tentoongesteld wordt.

Voor meer informatie:
www.lilib.eu
www.diamantmuseumamsterdam.nl/en/collection/tempkatana





Ingezonden persbericht