Gemeente Oldenzaal


A1 straks veiliger en stiller

Rijkswaterstaat voorziet vanaf maandag 12 oktober tot en met zondag 8 november 2009 het wegdek aan de A1 vanaf Oldenzaal (32) tot Oldenzaal-Zuid (33) van een ZOAB-laag (Zeer Open Asfalt Beton). De A1 blijft gewoon open. Wel moet het verkeer rekening houden met hinder, adviesroutes en een langere reistijd.

Wat gaat Rijkswaterstaat doen?
Het huidige betonnen wegdek van de A1 tussen knooppunt Buren en de Duitse grens is versleten. Om de kwaliteit van het wegdek te verbeteren, voorziet Rijkswaterstaat in verschillende fases het betonnen wegdek van ZOAB (Zeer Open Asfalt Beton). Hierdoor rijdt het verkeer in de toekomst veiliger op de A1. En omwonenden hebben minder geluidhinder.

Wat betekent dit voor u?
Tijdens de werkzaamheden is minimaal één rijstrook in beide richtingen open voor het verkeer en geldt een snelheidsbeperking. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, zijn op de A1 vanaf Oldenzaal (32) tot Oldenzaal-Zuid (33) op de volgende tijden echter twee verschoven rijstroken open voor het verkeer:
o van 06.30 tot 09.30 uur in de richting van Hengelo, o van 15.30 tot 18.30 uur in de richting van Duitsland. Om de doorstroming tijdens de openstelling van de twee verschoven rijstroken te verbeteren, wordt het doorgaande verkeer (behalve vrachtverkeer) via gele borden geadviseerd gebruik te maken van de linkerrijstrook, zodat het lokale verkeer via de rechterrijstrook makkelijker kan in- en uitvoegen. De voorbereidende werkzaamheden vanaf 9 oktober veroorzaken vrijwel geen hinder voor het verkeer.

Kies voor de adviesroutes
Tijdens de werkzaamheden kan het een stuk drukker zijn op de A1. Het verkeer zal er langer over doen om de bestemming te bereiken. Daarom raadt Rijkswaterstaat u aan om te rijden via knooppunt Buren, de A35, de N35, de B54, de A31 en knooppunt Schüttorf en vice versa.

Wat gaat er nog meer gebeuren?
In 2010 gaat Rijkswaterstaat in verschillende fases verder met het groot onderhoud aan de A1 tussen Hengelo-Noord (31) en Oldenzaal (32) en tussen Oldenzaal-Zuid (33) en de Duitse grens. De werkzaamheden zijn in november 2010 gereed.