Videosite Zideo.nl onthult nieuw design


Uitnodiging sneak preview (beta.zideo.nl)

HILVERSUM, 20091009 -- Videosite Zideo.nl komt maandag 12 oktober met een nieuw design voor het grote publiek. Woensdag 1 oktober was het voor de community al mogelijk om het nieuwe design te aanschouwen. De grootste veranderingen zijn het vernieuwde logo en een nieuwe uitstraling. Met de veranderingen hoopt Zideo de recentelijk verschenen onderzoeksresultaten van Multiscope te overtreffen.

Bredere doelgroep
Om Zideo toegankelijker te maken voor een breder publiek is er voor gekozen om de zwarte kleur van de website te veranderen naar wit. Ook wordt hierdoor meer rust op de website gecreëerd. Bij aanvang is de achtergrondkleur van de website wit, maar omdat smaken verschillen kan de gebruiker zelf op de website de kleur veranderen naar zwart.

Ook introduceert Zideo het nieuwe logo. Het logo bestaat uit ronde vriendelijke vormen en is neutraler van aard. Het logo is ontworpen in een wereldwijde online ontwerpwedstrijd op de website PimTim, welke is gewonnen door een ontwerpster uit Argentinië.

Naast veranderingen aan het design heeft Zideo ook inhoudelijke veranderingen aangebracht. Alle teksten op de site zijn geoptimaliseerd, om de bezoeker beter door de website heen te leiden. Ook het community management is uitgebreid met drie enthousiaste medewerkers. Dit community management zorgt ervoor dat de gebruikers vragen worden beantwoord. Ook zijn zij verantwoordelijk voor het handmatig screenen van video's, welke naast de take-down procedure bijdraagt aan het handhaven van het auteursrecht op Zideo.

Zideo groeit op alle fronten

Volgens het onderzoeksbureau Multiscope staat Zideo als derde in de ranglijst achter de grote internationale websites Youtube en MSN video. Ook qua huisvesting worden flinke stappen gemaakt.. Zideo begon 2007 vanuit een bovenwoning in Utrecht en vestigde zich in mei van dit jaar op het MediaPark te Hilversum. Op dit moment werken er 8 medewerkers bij Zideo en wordt er voortdurend gezocht naar enthousiaste nieuwe medewerkers.

Zideo.nl





Ingezonden persbericht