Onderhoudsbedrijf pébé behaalt FSC-keurmerk


Planten FSC-boom zichtbare stap in duurzaam ondernemen

SPRANG-CAPELLE, 20091012 -- Bij nieuwbouw is het gebruik van hout met het keurmerk FSC (Forest Stewardship Council) steeds vaker een logische keuze voor opdrachtgevers. Bij vastgoedonderhoud is dat nog allerminst het geval. Volgens pébé vastgoedonderhoud bv is het van groot belang dat daar zo snel mogelijk verandering in komt. Pébé is als een van de eerste vastgoedonderhoudbedrijven van Nederland nu FSC-gecertificeerd. Om deze mijlpaal te markeren, heeft pébé in eigen tuin symbolisch een FSC-boom geplant.

"Na de bouwbranche heeft ook de vastgoedonderhoudsector belangrijke stappen gezet in duurzaamheid", zegt directeur Tamara van Oort - van Pinxteren van pébé vastgoedonderhoud. "Zo werkt pébé nauw samen met onderzoeksinstituten als het gaat om resultaatgericht vastgoedonderhoud. Wij hebben ook zitting in de Leercirkel Resultaatgericht Samenwerken die samen met de hele ontwerp-, bouw- en onderhoudketen het duurzaam ontwikkelen van gebouwen intensief stimuleert. Het doel is onder meer dat architecten, bouwbedrijven en onderhoudsbedrijven samen zorgen voor vastgoed met een langere levensduur. Er hoeven dan minder grondstoffen te worden onttrokken aan de natuur. Dit levert grote milieuvoordelen op."

FSC-boom
"Nu is daar ons FSC-keurmerk bijgekomen. Dit wil zeggen dat de herkomst van ons FSC-goedgekeurd hout, waarvoor een bepaalde herplantingsplicht geldt, van begin tot eind traceerbaar is. Dit levert een belangrijke bijdrage aan de voorkoming van roofbouw op onze aarde. Wij verwerken FSC-hout onder andere in kozijnen."

"Om het goede voorbeeld te geven hebben we een FSC-boom geplant. Deze staat in de tuin bij ons hoofdkantoor in Sprang-Capelle (Noord-Brabant). Wij vinden het namelijk belangrijk om het niet bij mooie woorden te laten en om duurzaamheid op de juiste manier uit te dragen bij opdrachtgevers en medewerkers. Wij hopen dat deze boom uitgroeit tot een mooi exemplaar en dat onze bezoekers zien dat bij pébé maatschappelijk verantwoord ondernemen en milieubewustzijn passen in het kader van goed zaken doen. In welke kleur wij voortaan de kozijnen schilderen; we weten zeker dat we groen werken. Wat ons betreft krijgt ons voorbeeld op grote schaal navolging bij collega-bedrijven."

pébé vastgoedonderhoud