Gemeente Emmen


*

Start aanleg kunstgrasveld sportpark Rietlanden

donderdag 8 oktober 2009

Op maandag 12 oktober start aannemersbedrijf Sportinfrabouw uit Essen (België) met de aanleg van een kunstgrasveld op sportpark Rietlanden. Het huidige zandtrainingsveld dat in gebruik is bij voetbalvereniging DZOH wordt omgebouwd tot een kunstgrasveld. Het kunstgrasveld kan worden ingezet als trainingsveld en als wedstrijdveld. Hierdoor kunnen de knelpunten bij voetbalvereniging DZOH ten aanzien van het plannen van wedstrijden en trainingen voor een groot gedeelte worden opgelost.

Vorig jaar diende DZOH een aanvraag bij de gemeente Emmen in. Sinds die tijd zijn er verschillende gesprekken gevoerd tussen de gemeente en DZOH. Uitbreiding van het sportpark is fysiek gezien niet mogelijk. Door de aanleg van een kunstgrasveld wordt echter aanzienlijk meer capaciteit gecreëerd op het sportpark. Een kunstgrasveld kan namelijk een hogere belasting verdragen in vergelijking met een regulier grasveld.

Als het weer mee zit, kan de realisatie in circa 9 weken voltooid zijn. Met name de laatste werkzaamheden zoals het instrooien van gedroogd zand en rubber dient onder volkomen droge omstandigheden plaats te vinden. Uiteraard speelt het weer gedurende het hele proces een rol. Het is daarom nog niet bekend wanneer het nieuwe kunstgrasveld opgeleverd wordt en in gebruik kan worden genomen.

De aanleg van het kunstgrasveld werd in augustus door de gemeente Emmen aanbesteed.