Gemeente Leeuwarden

Persbericht: Het riool leeft!

Het riool leeft! Dit is het thema van de tentoonstelling die van maandagmiddag 12 oktober tot donderdag 29 oktober 2009 te zien is in de hal van het Stadskantoor. De gemeente wil met de tentoonstelling burgers stimuleren om bewuster en duurzamer om te gaan met het riool.

Het riool raakt ons allemaal, want laten we eerlijk zijn, je moet er niet aan denken dat het verstopt zit. Over die gevolgen denken we liever niet na. Het riool moet gewoon werken, voor minder doen we het niet.

Op de tentoonstelling kunnen bezoekers een reis maken door het riool. Het is zelfs mogelijk om een inspectiecamera te bedienen die door het riool rijdt. 'Het Riool Leeft!' laat bezoekers stil staan bij zaken die we als heel gewoon ervaren, maar waarbij heel gewoon soms ook heel bijzonder is. En ook wat men zelf kan bijdragen aan een goed functionerend riool. Kortom, boeiende en leerzame zaken genoeg. En voor alle leeftijden.

Win een regenton!

Voor de tentoonstelling zijn vragen en opdrachten beschikbaar. Wie de vragen en opdrachten het best uitvoert en adresgegevens achterlaat, maakt kans op een regenton!

Openingstijden 'Het Riool Leeft!'

Maandags, dinsdags, woensdags en vrijdags van 09.00 - 16.00 uur. Donderdags van 08.00-19.30 uur.