Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

BIOCIDEN? REGISTRATIE VERPLICHT!
VAN BUGSOX TOT KLAMBOE: TROPENZORG STAAT GENOTEERD

Almere, oktober 2009 ­ Muskietennet, desinfectgel, insectenspray... Elk product waarin biocide is verwerkt, moet geregistreerd zijn bij het College voor de Toelating van Bestrijdingsmiddelen (CTB). Dat is de nieuwe regelgeving van het Ministerie van VROM die op 15 september 2009 is ingegaan. Winkeliers die niet geregistreerde producten met biociden toch verkopen hangt een boete en het verwijderen van de artikelen uit de schappen boven het hoofd. Dan is het goed om te weten dat alle relevante Care Plus® producten van Tropenzorg® op tijd bij het CTB genoteerd staan.

Vereiste toelating

In Nederland wordt veel biocide, een bestrijdingsmiddel om schadelijke of ongewenste organismen te vernietigen, gebruikt zonder de wettelijk vereiste toelating van het CTB. Het Ministerie van VROM wil hier met een nieuw handhavingsbeleid verandering in brengen. Alle producten met biociden moeten daarom met ingang van 15 september 2009 geregistreerd zijn bij het CTB, in afwachting van de toelating. Niet geregistreerde artikelen worden door de inspecteurs van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) van de markt gehaald en de winkelier wordt beboet. Zaak dus om na te gaan of het aanbod in de schappen op orde is!

Registratie

Tropenzorg® heeft alle relevante Care Plus® artikelen laten registeren bij het CTB. Het gaat om:


· Mosquito Nets Durallin impregnation


· Bugsox Healthguard impregnation


· Natural ­ natuurlijk insectenafweermiddel


· Repel-it ­ insectenafweermiddel met een prettige geur


· Clean ­ Pro Hygiene gel (handdesinfectans)


· Pro Hygiene wipes (handdesinfectans)


· Deet ­ het best verkochte insectenafweermiddel in Nederland


· Hadex ­ het enige registreerde drinkwaterdesinfectiemiddel in Nederland en België

Controle

Van geïmpregneerde sok tot klamboe en van muggenspray tot desinfectiemiddel: er zijn biociden in verwerkt, dus registratie is verplicht. Daarom is het belangrijk leveranciers te vragen naar een kopie van de aanmelding bij het CTB. Dit voorkomt problemen als er inderdaad een VWA controleur de winkel binnenkomt. Zie voor meer informatie www.ctb-wageningen.nl.

Tropenzorg® is sinds 1992 dé specialist op het gebied van gezond en veilig reizen. Het is de enige organisatie gespecialiseerd in advies, lezingen en opleidingen die bijdragen aan de gezondheidsbescherming van reizigers. De kennis wordt gebruikt bij het ontwikkelen van producten onder de naam Care Plus®. Deze producten zijn er niet alleen voor wie verre, tropische reizen maakt, ook voor de vakantieganger in Europa of gewoon thuis in Nederland zijn diverse producten zeer nuttig en soms zelfs onmisbaar.

Zie voor meer informatie over Tropenzorg®, het assortiment, reis- en gezondheidsadvies, zoals up-to-date informatie over heersende ziektes in het buitenland www.tropicare.eu. De uitgebreide serie producten van Care Plus® beschermen o.a. tegen stekende insecten, zon, slechte hygiënische omstandigheden en vervuild drinkwater. Zie www.careplus.eu.



Ingezonden persbericht