Ingezonden persbericht


2e editie Offshore Energy opnieuw enorm succes

Navingo BV, de organisator van de beurs, mocht 2363 bezoekers (600 meer dan vorig jaar) uit binnen- en buitenland op de oude Rijkswerf Willemsoord verwelkomen. 116 Bedrijven (vorig jaar 72) toonden hun producten en diensten tijdens de vakbeurs. De eerste business-to-business beurs in zijn soort in Nederland gericht op de (inter-) nationale offshore en (wind-) energiesector zorgde voor tevreden exposanten en enthousiaste bezoekers.
Voor de aanwezige bedrijven was Offshore Energy 2009 een uitstekende gelegenheid om bestaande relaties te spreken, nieuwe contacten te leggen en de naamsbekendheid te vergroten. Zij roemden de beurs om de juiste bezoekersdoelgroep, de informele sfeer en de goede organisatie. De bezoekers toonden niet alleen grote belangstelling voor de exposanten, maar ook voor de lezingen: zowel het seminar Innovations in Offshore Energy als het seminar van MCN Maritime Campus Netherlands werden zeer goed bezocht en ontvangen. Offshore Energy: een schot in de roos
Bezoekers stonden geregeld in de rij om binnen te komen. Honderden bezoekers hadden zich nog niet voorgeregistreerd via de website waardoor het vooral tussen 11.00 en 13.00 uur soms behoorlijk druk werd bij de ingang. Bezoekers die even moesten wachten vonden dit overigens niet erg, zij werden op koffie met koekjes getrakteerd!
Onder de huidige exposanten en ook onder vele bezoekers is de animo groot voor een volgende beurs. Met deze tweede editie is gebleken dat Offshore Energy nog veel groeipotentie heeft, zowel qua exposanten als bezoekers.

Offshore carrière
Net als vorig jaar hebben een aantal opleidingsinstituten de vakbeurs en seminars bezocht om de studenten kennis te laten maken met de mogelijkheden die de offshore sector te bieden heeft. Er waren onder andere studenten aanwezig van Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, Haagse Hogeschool, Maritiem Instituut Willem Barentsz, INHOLLAND en TU Delft.
"Wij kijken terug op een zeer geslaagde beurs", vertelt Annemieke den Otter, Event Manager bij Navingo en organisator van Offshore Energy 2009. De sfeer op de beursvloer was ontzettend relaxed, van zowel exposanten als bezoekers heb ik begrepen dat dit een ideale omgeving was om te netwerken en zaken te doen. Met zoveel belangstelling en enthousiasme gaan wij zeker snel in beraad over de derde editie." De organisatie houdt men via de website www.offshore-energy2009.nl op de hoogte van de ontwikkelingen met betrekking tot Offshore Energy.