Ingezonden persbericht


Persbericht

NOAB-sjablonen voor Horizontaal Toezicht beschikbaar via Unit 4 Auditor ~Verlaging drempel voor NOAB-leden om HT-convenanten met cliënten aan te gaan~

Sliedrecht, 12 oktober 2009 - De Nederlandse Orde voor Administratie- en Belastingdeskundigen (NOAB) heeft zijn sjablonen voor Horizontaal Toezicht (HT) beschikbaar gesteld voor gebruik in de werkprogramma's van Unit 4 Auditor. De sjablonen betreffen richtlijnen (werkwijzen en checklists voor de cliëntenadministratie, vaktechnisch onderzoek en -administratie op basis van het kwaliteitshandboek van NOAB) voor administratiekantoren die HT-convenanten willen afsluiten met hun cliënten. Door deze in de software te bouwen kunnen NOAB-leden geïntegreerd werken met HT.

NOAB heeft in februari van dit jaar een HT-convenant gesloten met de Belastingdienst. Hierdoor kunnen NOAB-leden afspraken maken met hun cliënten over de aanlevering van belastinggegevens volgens de richtlijnen van NOAB. NOAB-leden kunnen de werkprogramma's van Unit 4 Auditor inzetten als hulpmiddel bij het naleven van HT-convenanten met hun cliënten.

NOAB wil de deelname van haar leden aan Horizontaal Toezicht vergroten en denkt dat het aantal HT-convenanten zal toenemen als sjablonen zijn verwerkt in softwareoplossingen. De brancheorganisatie heeft 850 leden waarvan er nu een ongeveer veertig verdeeld over vier regio's meedoen met een pilot voor Horizontaal Toezicht. Begin 2010 kan elk NOAB-lid deelnemen aan HT-convenanten.

"Het beschikbaar stellen van de NOAB-sjablonen voor Horizontaal Toezicht zal de drempel om deel te nemen aan het HT aanzienlijk verlagen", zegt Perry Telle, NOAB-lid en commissielid Horizontaal Toezicht. "Nu is het nog zo dat een deel van de deelnemende administratiekantoren de sjablonen printen en ze per cliënt handmatig invullen. Dat kost veel tijd en is door integratie in software niet meer nodig."

Herman de Jonge, directeur Unit 4 Agresso Accountancy. "We zijn blij dat NOAB zijn HT-sjablonen beschikbaar stelt voor de Unit 4 Auditor. Zo kunnen NOAB-leden echt een vliegende start maken met Horizontaal Toezicht. De kwaliteit is immers gewaarborgd door hun vakorganisatie."

Unit 4 Agresso zorgt voor de implementatie en de verkoop van de werkprogramma's van Unit 4 Auditor voorzien van de HT-sjablonen van NOAB.




Ingezonden persbericht