Ingezonden persbericht


Amsterdam, 12 oktober 2009

Gezamenlijk statement Nederlandse banken over noodregeling DSB bank

Vandaag heeft De Nederlandsche Bank de noodregeling van toepassing verklaard op DSB bank. De Nederlandse banken zullen gezamenlijk, in samenwerking met De Nederlandsche Bank, bijdragen aan een goede afwikkeling van de gevolgen van deze noodmaatregel bij DSB.

De Nederlandse banken zijn zich bewust van de gevolgen voor klanten van DSB en zullen zich inzetten om waar nodig en mogelijk klanten van DSB zo goed mogelijk te ondersteunen en faciliteren in het weer op gang brengen van betalingsverkeer- en faciliteiten. Zo zullen DSB-klanten die dat wensen makkelijk eenvoudig en snel een rekening bij een andere bank kunnen openen. Ook zal het tot woensdag a.s. 24:00 uur mogelijk blijven om met een DSB-betaalpas geld op te nemen bij geldautomaten van andere banken, volgens het normale gastgebruik van banken. Dat houdt in dat DSB klanten uit geldautomaten van andere banken nog driemaal 250 euro kunnen opnemen voor zover het saldo toereikend is voor de eerste levensbehoeften.

Voor klanten van DSB treedt het depositogarantiestelsel in werking. Spaartegoeden tot 100.000 euro zijn hierdoor gegarandeerd.