Gemeente Gilze en Rijen

Subsidie basisscholenbezoek Natuurmuseum

Gemeente dingt mee naar Groene Parel 2009

De gemeente Gilze en Rijen is doorgedrongen tot de top 10 van genomineerde projecten voor de Groene Parel 2009. Dit is een landelijke innovatieprijs voor lokale klimaatinitiatieven. Ruim vijftig projecten zijn hiervoor ingediend. Gilze en Rijen heeft het project 'Investeren in jonge ambassadeurs voor duurzaamheid' ingezonden.

De gemeente betaalt het treinkaartje voor iedere leerling die met de basisschool op bezoek gaat bij Natuurmuseum Noord-Brabant in Tilburg. Bezoek aan het museum zelf is voor scholen gratis. De trein stopt vlak voor het Natuurmuseum. Natuurlijk mag de school ook met de bus gaan als dat handiger is. De gemeente hoopt zo dat de scholen vaker op bezoek gaan bij het museum. En dat méér kinderen kennis kunnen nemen van alle informatie die daar aanwezig is op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid. De gemeente hoopt natuurlijk ook dat meer kinderen gaan nadenken over wat dit voor henzelf, voor de school, voor het gezin of voor de hele gemeente kan betekenen. De gemeente investeert zo in 'jonge ambassadeurs voor duurzaamheid'.

Meer informatie

Op de Dag van de Bestuurlijke Versnelling, 15 oktober aanstaande, vindt de volgende ronde plaats. De geselecteerde projecten kunnen zich dan presenteren. Meer informatie over de genomineerde projecten kunt u vinden op www.groeneversnelling.nl. Wilt u meer informatie over het ingezonden project van Gilze en Rijen dan kunt u terecht bij Hans Overbeeke, via telefoonnummer 0161-290200 of per email info@gilzerijen.nl.