Gemeente Barendrecht

Wethouder Nootenboom reikt prijs uit aan Nederlands Kampioen biljarten klasse jeugd

BARENDRECHT (maandag 12 oktober 2009) - Zaterdag 17 en zondag 18 oktober wordt in Barendrecht gebiljart om het Nederlands Kampioenschap libre extra voor de klasse Jeugd. Wethouder Bas Nootenboom (sport) reikt op zondag rond 15.30 uur de prijs uit aan de winnaar van het kampioenschap. De finale wordt vanaf zaterdag 10.30 uur gespeeld in café 'De Uitspanning' aan het Doormanplein.

Gedurende twee dagen wordt het libre-spel gespeeld, de meest gespeelde vorm van biljarten ter wereld. Dat is niet verwonderlijk, want juist deze spelsoort heeft alle facetten van elke andere biljartsoort in zich. Biljarters moeten zich eerst deze spelsoort eigen maken alvorens over te kunnen gaan op een andere. De deelnemers zijn de zes beste jeugdspelers in hun klasse tot twintig jaar. Zij spelen in partijen van 250 caramboles om de nationale titel.

Barendrecht Sportgemeente

Wethouder Nootenboom vindt het een eer dat het kampioenschap in de gemeente Barendrecht plaats vindt: 'Wij hebben elke sport hoog in het vaandel staan. Het is voor iedereen van belang, niet alleen voor de fysieke conditie, maar ook voor de sociale samenhang. Barendrecht streeft ernaar een sterke sportgemeente te zijn met krachtige sportverenigingen en veel sporters van alle leeftijden: Barendrecht Sportgemeente. Dit soort evenementen versterken het beeld van Barendrecht Sportgemeente en daarom juicht het gemeentebestuur dit soort initiatieven toe.'

Iedereen welkom

De finale van het Nederlands Kampioenschap libre extra klasse Jeugd wordt georganiseerd door biljartvereniging 'De Maasstad'. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.




Gemeente Barendrecht