Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

SBS gaat in HD uitzenden via verbinding Eurofiber

Eurofiber versterkt positie in mediawereld door contract met SBS

Utrecht, 12 oktober 2009 - SBS Broadcasting B.V. (SBS) heeft gekozen voor een onbelichte glasvezelverbinding van Eurofiber. Het gaat om een ring die de hoofdlocatie van SBS en studio's in Amsterdam via datacenter Telecity-2 met de MediaGateway op het Hilversumse Mediapark verbindt. SBS gaat de hoogredundante verbinding onder meer gebruiken voor High Definition (HD)-uitzendingen van zijn zenders Net 5, SBS 6 en Veronica. Het contract tussen beide partijen werd begin augustus getekend. Het eerste deel van de ring, de verbinding naar Telecity-2 en de MediaGateway, is al in september opgeleverd. Dit gebeurde binnen een week na de contractondertekening. De complete ring is begin oktober opgeleverd.

SBS is onderdeel van ProSiebenSat.1 Media AG en bezit in Nederland de commerciële televisiezenders NET 5, SBS 6 en Veronica. Deze zenders gaan binnenkort hun programma's in HD verspreiden. De bestaande dataverbindingen waren daarvoor niet geschikt. SBS koos voor een onbelichte glasvezelverbinding van Eurofiber in combinatie met een eigen CWDM-oplossing als basis voor het uitwisselen van HD-signalen. Het bedrijf gaat de nieuwe verbinding zowel gebruiken voor de contributie van tv-signalen in HD, bijvoorbeeld van opnames op locatie, als voor de distributie daarvan. Ook wordt de verbinding ingezet voor de uitwisseling van bedrijfsdata en internetverkeer. Voor dit laatste staat een verbinding met AMS-IX op de planning.

Vooral de continuïteit van de verbinding speelde een belangrijke rol bij de keuze voor Eurofiber, vertelt Josbert van Rooijen, Manager Broadcast & IT van SBS. "Eurofiber is een bedrijf van naam en faam, een degelijke partner die garant staat voor een hoge beschikbaarheid. In tegenstelling tot andere partijen kon Eurofiber ons een verbinding leveren zonder bovengrondse patches en netwerkkruisingen. De kans op storingen is hierdoor minimaal. En mocht er toch iets gebeuren, dan garandeert Eurofiber een hele korte reparatietijd. Daarnaast kon het bedrijf het eerste deel van de verbinding zeer snel opleveren."

Met de oplevering van het tweede deel van de SBS-ring heeft Eurofiber een directe verbinding tussen de MediaGateway en de SBS-locatie in Amsterdam gerealiseerd en staat ook de verbinding met AMS-IX.

Met het contract met SBS verstevigt Eurofiber zijn positie in de mediawereld. Het bedrijf mag ook al Technicolor, Radio 538, United Broadcast Facilities, Talpa Media en FD-Mediagroep tot zijn klanten rekenen.

Over SBS Broadcasting

SBS Broadcasting B.V. (SBS) is onderdeel van ProSiebenSat.1 Media AG en bezit in Nederland drie Nederlandse commerciële televisiezenders (NET 5, SBS 6 en Veronica), daarnaast Veronica Uitgeverij, die onder meer de televisiegids Veronica Magazine uitgeeft, met een oplage van 1,1 miljoen het grootste tijdschrift van Nederland. Meer informatie over SBS op www.sbs.nl.

Over Eurofiber

Eurofiber is een gespecialiseerde aanbieder van managed dark fiber-verbindingen, optische transmissiediensten over DWDM en Ethernetdiensten vanaf 10 Mbps. Het fijnmazige glasvezelnetwerk heeft momenteel een omvang van ruim 9.000 kilometer en wordt continu uitgebreid. Ruim 25% van het internetverkeer in Nederland gaat over het netwerk van Eurofiber. Van het mobiele communicatieverkeer is dat ruim 50%.

Eurofiber staat voor vrijheid om te kiezen en ruimte om te groeien. Het onafhankelijke netwerk geeft organisaties een vrije keuze uit de diensten die zij op hun glasvezelverbinding willen inzetten en uit de dienstenleveranciers. Het wijdvertakte netwerk, het diverse productaanbod en de mogelijkheid om de bandbreedte op ieder moment te verhogen, bieden ruimte om te innoveren en te groeien. Voor meer informatie: www.eurofiber.com.