Ingezonden persbericht


hier

MultiXpress 8385ND behoort tot snelste multifunctionals voor bedrijven

Samsung introduceert kleuren-MFP die tot 40% printkosten bespaart

Delft, 12 oktober 2009 - Samsung introduceert met de MultiXpress 8385ND een multifunctionele kleurenlaserprinter (MFP) voor kleine en middelgrote bedrijven en afdelingen in grote ondernemingen. De efficiënte MultiXpress 8385ND is een gemakkelijk te beheren en productieve kleurenprintoplossing met functies zoals beheer op afstand en afdruksnelheden tot 38 pagina's per minuut (ppm).

De MultiXpress 8385ND is standaard voorzien van Samsung's job-accounting oplossing. Daarmee kunnen afdrukkosten accuraat aan afdelingen worden doorbelast. Deze functie geeft IT-beheerders controle over het afdrukken, kopiëren, scannen en faxen. Zij kunnen de kosten effectief bijhouden en beheren. Bedrijven met meer dan 1000 werknemers zijn jaarlijks per werknemer ruim ¤ 250,- kwijt aan afdrukkosten (voor hardware en supplies)'. Door deze kosten met de juiste hardware en oplossingen actief te beheren, kunnen zij per jaar tot 40% op de afdrukkosten besparen'. Ook door het lage stroomverbruik is de MultiXpress 8385ND kosteneffectief. Dankzij een gemiddeld verbruik van 650 watt dalen de energiekosten van bedrijven.

"Bedrijven willen steeds vaker dat hun afdrukomgeving kostenefficiënt en productief is, maar dat mag niet ten koste gaat van de betrouwbaarheid en de onderhoudsvriendelijkheid", zegt Mildo Meijer, Marketing Director IT bij Samsung Electronics. "De MultiXpress 8385ND is een van de snelste A4 kleuren-MFP's op de markt met geavanceerde functies waardoor de IT-beheerder gemakkelijker beheert en medewerkers gemakkelijker printen."

De MultiXpress 8385ND is eenvoudig in de IT-infrastructuur op afstand te integreren met Samsung's SyncThru Web Admin Service 5. Door deze beheeroplossing hoeven supportteams niet langer het hele kantoor af om problemen op te lossen, nieuwe drivers te installeren en de supplies te controleren. Dit maakt support een stuk kosteneffectiever. Omdat de tonercartridges van de MultiXpress 8385ND simpel te vervangen zijn, is er minder 'downtime', wordt onnodig onderhoud voorkomen en stijgt de productiviteit. De supplies voor de nieuwe MFP hebben een hoge opbrengst. Ze gaan langer mee en vereisen minder IT-aandacht, zodat de supportkosten en de onderhoudsfrequentie dalen.

De MultiXpress 8385ND heeft een aantal nieuwe kenmerken, zoals een bedieningspaneel met een aanpasbaar 7-inch kleurentouchscreen dat de bediening uiterst eenvoudig maakt. Afdelingen kunnen vaak gebruikte formulieren in het apparaat opslaan, waarna je ze eenvoudig on-demand kunt afdrukken. Met een 800-MHz CPU, 1 GB RAM en een harde schijf van 160 GB heeft de MultiXpress 8385ND afdruksnelheden tot 38 ppm en levert deze MFP altijd hoge prestaties. Afdrukopdrachten en hoge-resolutie-scans worden snel en gemakkelijk uitgevoerd, opgeslagen en afgehandeld.

Voor dit apparaat zijn tonercartridges met een hoge opbrengst (20.000 pagina's') beschikbaar. Deze zijn ideaal voor intensieve gebruikers, ze gaan langer mee en bieden lagere kosten per pagina dan de standaard cartridges. De MultiXpress 8385ND toner levert dezelfde hoge kwaliteit en betrouwbaarheid die je van originele Samsung supplies gewend bent.

Samsung verkoopt haar laserprinters en MFP's aan klanten in Europa via een netwerk van channelpartners. De printer is vanaf oktober 2009 leverbaar.

' CIO Webcast, 'Getting a Grip on the Office Printing Free for All', 27 januari 2009 ' ISO/IEC 19798

Samsung Electronics
Onder het motto 'The future is not to be predicted, but to be created' is Samsung Electronics uitgegroeid tot marktleider op vele gebieden. Variërend van monitoren en TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Samsung is een van de snelst groeiende merken ter wereld. Bij het bedrijf werken 164.600 mensen in 179 vestigingen in 61 landen. In 2008 behaalde Samsung Electronics wereldwijd een totale omzet van US$ 96 miljard. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan ¤ 1 miljard een van de weinige '1 billion euro companies' in de Benelux. Met vijf designcentra over de hele wereld laat Samsung zien dat consumentenelektronica om meer dan technologie draait. Samsung laat zich inspireren door de lifestyles van consumenten. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900-SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of www.samsung.com bezoeken.



Ingezonden persbericht